Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii scoțieni cer reglementarea mai corectă a relației cu abatoarele

Autor: Aura Alexa Ioanjoi, 18 iunie, 2015

Uniunea Națională a Fermierilor din Scoţia (NFUS) a cerut sectorului de abatoare o colaborare mai strânsă cu producătorii, pentru a se asigura că producţia de bovine respectă specificațiile de piață, potrivit Meatinfo.co.uk.

 

Acesta a spus că există o mulţime de factori prin care agricultorii trebuie să ţină sub control forma, greutatea, grăsimea şi conţinutul marmorat correct al cărnii bovinelor, pentru ca fermierii să poată obţină un preţ correct pentru produsele lor. De aceea, este elocvent pentru fermierii scoţieni ca, în prima parte a anului, vânzările de bovine au scăzut sub nivelul profitabilităţii.

NFUS va organiza o serie de întâlniri în Scoția, începând din toamnă, şi va  invita producătorii de carne de vită,  reprezentanţii abatoarelor, procesatori și reprezentanți ai Asociației scoțiene de carne (SAMW) la o serie de dezbateri.

 

Preşedintele NFUS Charlie Adam, a declarat că, “este enervant pentru orice fermier să vadă că a avut comanda întârziată sau specificaţiile la abator s-au schimbat. IAr aceste situaţii devincritice pentru o afacere, mai ales atunci când se află pe o piaţă în scădere, cum este cazul industriei de carne de vită.

„Fiecare verigă a lanțului de carne de vită trebuie să aibă rolul ei foarte bine determinat, de la agricultorii care cresc vitele, până la procesatorii şi comercianţii cu amănuntul, sau cei care ambalează şi etichetează carnea de vită scoţiană. Această piaţă reprezintă în present mai puţin de 6% din piaţă.

În colaborare cu Microsoft, Tetra Pak a conceput fabrica viitorului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 4 aprilie 2019

Tetra Pak a colaborat cu Microsoft, ABB, SAP și Elettric80 pentru a digitiza producția de lactate, aceasta urmând a fi dezvăluită la evenimentul "Factory of the Future", de la Hannover Messe 2019.   Compania declară că dorește să ofere un sprijin mai mare clienților săi în era digitală, unde tehnologia digitală...

C.E., dispusă să tripleaze contingentul Tax Free al Ucrainei, la carnea de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 aprilie 2019

Comisia Europeană poate să tripleze cota de export fără taxe vamale pentru pieptul de pui dezosat pentru companiile de păsări din Ucraina, aducând-o la 70.000 de tone pe an, dacă Ucraina este de acord cu anumite taxe de import pe piept de pui din oase.   În 2018, Ucraina a devenit al treilea exportator de păsări de curte în...