Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii și procesatorii pot achiziționa grajduri și hale fără procedura de achiziții

Autor: meatmilkluni, 8 iulie, 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a actualizat Baza de date cu prețuri de referințăprin introducerea unor noi categorii de elemente, respectiv hale și grajduri. Astfel, pe pagina oficială de internet, www.afir.info, a fost publicată cea mai recentă versiune a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri utilizat pentru stabilirea modalitații de introducere de noi elemente și de actualizare a informațiilor de către traderi[1].

 

Începând cu 27 iunie2019, producătorii, importatorii sau dealerii pot încărca on-line în Baza de date cu prețuri de referință a AFIR proiecte tip pentru hale și grajduri. După verificarea de către personalul Agenției a noilor repere introduse și publicarea acestora în Baza de date online, beneficiarii privați ai PNDR vor putea achiziționa direct respectivele produse sau  ansamble, fără a mai parcurge procedura de achiziție prin selecție de oferte.

 

Am adăugat două noi categorii în Baza de date cu prețuri de referință, mai precis hale și grajduri, pentru a veni în sprijinul beneficiarilor privați ai PNDRcare pot acum să-și achiziționeze direct aceste elemente, fără a mai parcurge nicioaltă procedură de achiziție, dar cu respectarea prevederilor procedurale ale AFIR.

 

Baza de date cu prețuri de referință reprezintă un instrument de lucru extrem de util pentru beneficiarii Programului și poate fi consultată de toți fermieriisau procesatorii care doresc să afle costuri standard și specificații tehnice pentru produse și echipamente de care au nevoie în dezvoltarea investițiilor pe care le realizează.

 

Reamintim faptul că documentele care vor fi transmise de către cei care doresc să înscrie noi elemente în Baza de date vor fi semnate doar electronic.În acest moment întreaga Bază de date a AFIR cuprinde peste 36.000 de elemente înscrise, respectiv silozuri, sere, utilaje, mașini șiechipamente specializate.” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

 

Prețurile din Baza de date sunt exprimate în EUROsau USD și nu includ TVA. Prețul înscris reprezintă prețul de vânzare către beneficiar (cu transport, montaj, instructaj personal, punere în funcțiune, alte taxe etc.). Precizăm că prețul afișat on-line nu va cuprinde și prețul serviciilor de proiectare – acestea fac obiectul procedurii de achiziții pentru beneficiari privați.

 

Având în vedere diversitatea proiectelor tip pentru hale și grajduri, traderul are posibilitatea de a încărca maximum 40 de proiecte tip din fiecare categorie, pentru fiecare marcă, spre deosebire de silozuri și sere, unde traderulpoateînscrie maximum 20 de proiecte tip pentru fiecare marcă.

 

Ghidul bazei de date cu prețuri de referință pentru silozuri, sere, hale și grajduri estedisponibil pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info, la secțiunea Informații utile – Baze de date cu prețuri de referință. Pe aceeași pagină se regăsește și versiunea actualizată a Ghidului bazei de date cu prețuri de referință pentru mașini, utilaje și echipamente specializate.

[1] Prin traderi se înțelege producători, importatori sau dealeri.

Recunoașterea facială și monitorizarea bunăstării porcilor de fermă
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 15 aprilie 2019

Cercetătorii de la Colegiul Rural din Scoția (SRUC) dezvoltă tehnologii de recunoaștere a feței care pot ajuta fermierii să evalueze bunăstarea emoțională și fizică a porcilor.   Pana in prezent, studiile au demonstrat 97% precizie in identificarea individuală a porcilor, folosind doar fata, afirma cercetatorul principal in...

Conferința la nivel înalt privind cercetarea agricolă
Autor: meatmilk  /   joi, 11 aprilie 2019

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a organizat la Palatul Parlamentului conferința la nivel înalt privind cercetarea agricolă, inovarea și bioeconomia, intitulată „Cercetarea agricolă – bază de dezvoltare a agriculturii europene, zonelor rurale și a bioeconomiei”, care va avea loc în contextul...