Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fermierii sunt îndemnați să crească bivoli pentru carne

Autor: Ilie Stoianmarți, 10 septembrie, 2013

Pentru cei mai multi dintre romani bivolul nu este o sursa de carne. Avem lapte de bivolita, smantana de bivolita, cel mult iaurt de bivolita. Dar carne nu. Iar ea este cel mai valoros si mai cautat produs oferit de acest animal pe pietele internationale.

Vanzarile de carne de bivol sint in crestere la nivel mondial. De acest lucru sint responsabile recomandarile nutritionistilor care au inclus acest produs pe lista alimentelor sanatoase. Este o hrana ideala pentru cei care vor sa isi pastreze greutatea, sa evite cresterea nivelului de colesterol si in acelasi timp sa se bucure de energia pe care un consum zilnic de proteine il poate asigura, se afirmă într-un articol apărut pe site-ul MediasInfo.

Carnea de bivol este singura “carne rosie” care poate intra in competitie cu carnea de pasare in ce priveste aportul de sanatate si valoarea nutritiva adus omului. Carnea de bivol este de trei ori mai slaba decat carnea de pui si aduce un aport calori cu 30% mai mic, doar in ce priveste nivelul colesterolului pierde, dar nu cu foarte mult.

grasimi:
carne bivol 2,42%
carne pui 7,41%

calorii:
carne bivol 143
carne pui 190

colesterol
carne bivol 82 mg
carne pui 89 mg

Carnea de bivol este una dintre cele mai valoroase surse de acizi grasi esentiali – omega 3 si omega 6 – substante care contribuie la cresterea imunitatii reducand riscul unor boli grave asociate procesului de imbatranire (Alzheimer, cardiopatii). De asemenea contine una dintre cele mai “fericite” combinatii de grasimi nesaturate (46% mono nesaturate, 11% poli nesaturate) si saturate (43%)- si ele esentiale in dieta. Pe langa aceasta se adauga continutul mare de proteina – 22%.

Gustul este si el un atu – faptul ca este placut face ca dietele si regimurile care includ carnea de bivol sa fie mai usor de suportat (intre noi fie vorba nici nu ar fi putut fi altfel – bivolul fiind una dintre primele surse de carne rosie consumate de om, asa cum o indica picturile rupestre).

Toate aceste argumente au creat o piata buna carnii de bivol, cu o crestere foarte rapida in ultimii zece ani. (Mai multe, pe www.mediasinfo.ro)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...