Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fermierii vor primi avansul pentru plățile pe suprafață

Autor: Meat MIlkmarți, 16 septembrie, 2014

(Agerpres) Ministrul Agriculturii susține că fermierii vor primi 50% din subvențiile acordate pe suprafață pentru anul 2014, sumele totale alocate fiind de peste 600 de milioane de euro.

Potrivit sursei citate, 2014 ar putea fi al doilea an consecutiv în care s-ar putea înregistra o balanță comercială pozitivă cu produse agroalimentare, ținând cont de volumul mare de export care se realizează, de regulă, în partea a doua a anului.

Ministrul Agriculturii a adăugat că introducerea unui sprijin financiar cuplat pentru bovine și ovine va fi „extrem de stimulativ pentru revigorarea zootehniei”.

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...