Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Festivalul cărnii de câine declarat ilegal în China

Autor: Meat MIlkmarți, 17 iunie, 2014

Devenit unul dintre subiectele aprinse de dezbatere din presa chineză, consumul de carne de câine, o tradiţie la nivel de festival în provincia sudică Guangxi Zhuang, este contestat atât în China cât şi în străinătate.

 

Contestatarii au obţinut o primă “victorie”, după ce experţi judiciari şi specialişti în animale au declarat ilegal apropiatul festival al cărnii de câine, eveniment programat să înceapă la 21 iunie, la Yulin.

 

Potrivit cotidianului China Daily, mai mult de 40 de specialişti, inclusiv profesori de drept, avocaţi şi activişti pentru drepturile animalelor, au semnat un acord care prevede închiderea festivalului, arătând că o astfel de “tradiţie” afectează imaginea Chinei în străinătate, motiv pentru care trebuie să fie interzisă.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...