Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Festivalul de Bun Gust la Sibiu

Autor: Meat MIlkvineri, 4 octombrie, 2013

Timp de trei zile, între 4 și 5 octombrie, Piața Mare a Sibiului devine locul de desfășurare al primului festival culinar internațional al orașului. Organizatorii Festivalului de Bun Gust au invitat cei mai pricepuți bucătari pentru a oferi sibienilor și turiștilor cele mai bune preparate din opt țări.

Este primul an în care la Sibiu este organizat un astfel de eveniment. În Piața Mare va fi construită “o stradă a bucătăriilor”, unde sibienii vor putea vedea cum se gătește în stil american, chinezesc, thailandez, unguresc, german, italian, turcesc și românesc. În Sibiu — ca și în restul țării, de altfel — nu există în acest moment un eveniment dedicat mâncărurilor “culte”, specifice unor culturi diferite de cea românească. Treptat ne pierdem inclusiv legătura cu tradiția locală, istorică. Sibiul este locul potrivit organizării unui eveniment care să pună în valoare bucătăria internațională și de aceea vom organiza demonstrații culinare chiar în centrul acestui oraș.

Bucătăriile din cadrul Festivalului vor fi deschise între 12:00 și 23:00, în fiecare zi. Având în vedere condițiile meteo din ultima perioadă, cele opt bucătării, cele peste 800 de locuri la masă și scena Festivalului au fost amenajate sub un imens cort, ce are o suprafață de 2.400 de metri pătrați.

Concurenții Masterchef vin la Sibiu

Pe scena Festivalului de Bun Gust vor urca și trei dintre concurenții Masterchef: Bogdan Roman, Vlad Mureșan și Alexandru Hora. Bogdan Roman, sibian de origine, susține că e nevoie de cât mai multe astfel de evenimente: “Ideea acestui festival mi-a plăcut extraordinar de tare. Consumatorul de la noi nu știe să mănânce, abia acum apar oamenii care știu să caute gustul și care devin interesați. Trebuie să sară gardul mâncării tradiționale, a cefei cu cartofi prăjiți și a ciorbei de fasole în pâine”. În demonstrațiile sale culinare, Bogdan va îmbina mai multe stiluri.(Agerpres)

ANSVSA confirma doua cazuri de antrax, in Olt
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 27 august 2014

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară din România a notificat Organizaţia Mondială a Sănătăţii Animalelor cu privire la două cazuri de antrax la specia caprine. Opt animale din comuna Vişina Nouă din Olt sunt susceptibile de a fi purtătoare ale virusului. Din datele OIE, focarul a fost descoperit pe 1 august în...

MADR organizeaza Zilele Argesului si Muscelului
Autor: Meat MIlk  /   marți, 19 august 2014

În perioada 23-24 august 2014, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va găzdui un nou târg dedicat producătorilor de produse tradiționale și ecologice, intitulat „Zilele Argeșului și Muscelului”. Evenimentul, care se va desfășura în curtea instituției între orele 9:00 şi 18:00, este organizat de Ministerul...