Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Festivalul pescarului a umplut navoadele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform AmosNews, citat de Agroazi, pentru a pune in valoare calitatea de buni pescari a miscanilor, a chiseuanilor, dar si a pescarilor din judetul Arad,

Asociatia „Pro Crisius”, „Cabinetul europarlamentar Iosif Matula”, Pescaria „Toma Eugen”, Primaria Misca in parteneriat cu „Ziarul Crisul” au organizat Duminica, 18 Septembrie cea de a doua editie a „Festivalului Pescarilor” la Misca.

Scopul sarbatorii a fost de a dezvolta si promova pescuitul din Misca, Chisineu-Cris si zonele invecinate, precum si promovarea folclorului si a traditiilor locale, a relatiilor intre comunitatile invecinate cu Chisineu-Cris si incurajarea prin competitie a unui sistem concurential.

Cei 70 de pasionati de pescuit s-au intrecut in cadrul concursului organizat, inca de la orele diminetii. La finalul competitiei au fost acordate urmatoarele premii: locul I, Claudiu Oala si Cristian Baican -Chisineu-Cris, locul II Florin Matula si Lucian Telian – Misca, Locul III Valko Csabi si Vekas Robert – Vanatori.

Premiul pentru cel mai mare peste i-a fost acordat lui Traian Tamas. Preparatele traditionale din peste gatite de pescari au putut fi degustate de toti cei prezenti la festival.

Participantii la eveniment au putut asista si la un concurs gastronomic la care au participat 6 echipe. Locul I a fost obtinut de Acs Tibi, locul II de Szabolcs Palfi, locul III de Biro Zoltan, iar Blanca Molnar a obtinut mentiune.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...