Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Festivalul pescarului a umplut navoadele

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform AmosNews, citat de Agroazi, pentru a pune in valoare calitatea de buni pescari a miscanilor, a chiseuanilor, dar si a pescarilor din judetul Arad,

Asociatia „Pro Crisius”, „Cabinetul europarlamentar Iosif Matula”, Pescaria „Toma Eugen”, Primaria Misca in parteneriat cu „Ziarul Crisul” au organizat Duminica, 18 Septembrie cea de a doua editie a „Festivalului Pescarilor” la Misca.

Scopul sarbatorii a fost de a dezvolta si promova pescuitul din Misca, Chisineu-Cris si zonele invecinate, precum si promovarea folclorului si a traditiilor locale, a relatiilor intre comunitatile invecinate cu Chisineu-Cris si incurajarea prin competitie a unui sistem concurential.

Cei 70 de pasionati de pescuit s-au intrecut in cadrul concursului organizat, inca de la orele diminetii. La finalul competitiei au fost acordate urmatoarele premii: locul I, Claudiu Oala si Cristian Baican -Chisineu-Cris, locul II Florin Matula si Lucian Telian – Misca, Locul III Valko Csabi si Vekas Robert – Vanatori.

Premiul pentru cel mai mare peste i-a fost acordat lui Traian Tamas. Preparatele traditionale din peste gatite de pescari au putut fi degustate de toti cei prezenti la festival.

Participantii la eveniment au putut asista si la un concurs gastronomic la care au participat 6 echipe. Locul I a fost obtinut de Acs Tibi, locul II de Szabolcs Palfi, locul III de Biro Zoltan, iar Blanca Molnar a obtinut mentiune.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...