Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Filme Bag-in-Box, durabile și inovatoare, pentru lactate și băuturi, de la Mondi

Autor: meatmilkjoi, 4 octombrie, 2018

(Comunicat) Un cuvânt, mai mult decât oricare altul, este ghidul deciziilor de cumpărare a filmului Bag-in-Box (BIB): durabilitate. Fie că e vorba de vin, suc de fructe sau produse lactate, managerii de produse și ambalaje, inginerii tehnici și agenții de achiziție sunt însărcinați să găsească soluții durabile de ambalare.

 

Uzina Mondi Styria, din Austria, cu mai mult de 60 de ani de experiență, în calitate de lider de piață și inovator tehnologic, vine cu încă o noutate. Când vine vorba de filme tehnice multistrat, care sunt mai subțiri, mai ușoare și mai durabile, experții Mondi întind întotdeauna limitele progresului tehnologic. Acum, lansează o pereche de filme ”next generation”.

 

Filmul Styria 50

 

„Acum, este posibil să înlocuiți pelicula obișnuită de 66 sau 70 de microni, din polietilenă, cu un film de 50 de microni și suntem prima companie care a oferit un astfel de produs”, explică Günter Leitner, director general la Mondi Styria. „Aceast[ grosime duce la utilizarea cu aproximativ 25% mai puțin material, reducând, de asemenea, greutatea de transport și, prin urmare, amprenta totală de carbon”.

 

Un client actual desfășoară deja studii despre acest produs nou și declară că nu a avut niciun impact negativ asupra performanței mașinii și că nu au fost necesare schimbări de echipamente pentru a rula cu succes filmul, notează Leitner.

 

… și Styria Form Bar 90 DW

 

Separat, Mondi a găsit acum și o modalitate de a combina filmul cu două straturi standard, care cuprind un strat de polietilenă de 70 microni, plus un strat de barieră de 40 de microni, într-o peliculă mono-strat care măsoară numai 90 de microni grosime, rezultând o reducere de aproape 20%. În prezent, Mondi oferă filmului său de 70 de microni clienților care îl combină cu un strat de barieră, furnizat de un alt producător, pentru a obține rezultatul final dorit.

 

„Mondi, încă o dată, este primul și singurul furnizor de filme tehnice BIB, capabil să ofere acest tip de produs mono-strat”, spune Leitner. „Din moment ce acest film subțire produce și mai mulți metri pe tambur, acest lucru duce la creșterea eficienței și productivității clienților noștri”.

 

Pe lângă avantajele susținute anterior, această ultimă inovație simplifică foarte mult operațiunile clienților, eliminând un pas din procesul de conversie și permițând utilizatorilor să cumpere și să stocheze doar un singur tip de film, în loc de două.

 

De asemenea, clienții vor beneficia de un timp redus de instalare a mașinii, datorită faptului că trebuie să schimbe doar două role, în loc de patru. Toate acestea se traduc printr-o productivitate mai mare pentru convertor. În plus, ambele filme noi sunt potrivite atât pentru aplicațiile de umplere la cald (până la 85 ° C), cât și pentru aplicațiile la rece, oferind din nou o mai mare confort și flexibilitate utilizatorilor.

 

„Toate acestea, sunt în beneficiul clienților noștri”, spune Leitner, „și vom continua să ne străduim să creștem funcționalitatea, performanța și confortul filmelor noastre tehnice, pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor”.

 

Pentru mai multe detalii despre ultimele inovații de film ale lui Mondi, contactați-ne la sales.styria@mondigroup.com.

 

Despre Mondi

 

Mondi este lider mondial în domeniul ambalajelor și al hârtiei, încântând clienții și consumatorii cu soluții inovatoare și durabile. Mondi este pe deplin integrat în lanțul valoric al ambalajelor și hârtiei, de la gestionarea pădurilor și până la producerea de filme din celuloză, hârtie și plastic la dezvoltarea și fabricarea unor soluții eficiente de ambalare industrială și de consum. Durabilitatea este încorporată în tot ceea ce face Mondi. În 2017, Mondi a avut venituri de 7,10 miliarde de euro și EBITDA sub nivelul de 1,48 miliarde de euro.

 

Mondi are o structură duală cotată la bursă, cu o listă primară pe JSE Limited pentru Mondi Limited sub MND și o listă premium la Bursa de Valori din Londra pentru Mondi plc, sub tickerul MNDI. Mondi este un constituent FTSE 100 și a fost inclus în seria FTSE4Good Index din 2008 și din seria FTSE / JSE Responsabil Investment Index din 2007.

Mintel: În designul ambalajului alimentar trebuie stăpânită ”Arta esenței”
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 11 aprilie 2019

Ambalajele trebuie să atragă consumatorii în decurs de trei secunde, spune directorul global al ambalajelor Mintel. În ultimii cinci ani, ambalajul a devenit un factor din ce în ce mai important de lansare pentru alimentele funcționale.   Între ianuarie 2014 și decembrie 2018, a fost constată o creștere de 10% a numărului de...

Prestigioasa companie Elopak-Norvegia, va expune la Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   joi, 4 aprilie 2019

Una dintre cele mai prestigioase companii, la nivel mondial, din domeniul tehnologiilor de ambalare, Elopak, din Norvegia, își va prezenta ultimele soluții, produse și servicii în cadrul secțiunii Expo a expo-conferinței internaționale Meat.Milk 2019, care se va desfășura în zilele de 30 și 31 mai la Hotel Alpin din Poiana...