Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Filme nanoclay PLA pentru ambalarea cărnii și produselor din carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 14 mai, 2014

Filmele nanoclay PLA au fost fabricate în laborator, folosind extrudarea. Proprietăţile filmelor indică o semnificativă reducere a permeabilităţii folosind chitosan modificat MMT, sintetizat în laborator, ca alternativă la Cloisite ™ 30B. Pe baza acestor rezultate, cele trei tipuri de film au fost incluse în ambalajul de carne.

O tehnică multi-instrument de bază pentru combinarea unui flux asimetric de fracţionare cu lumina de împrăştiere precum şi un dispozitiv inductiv de spectrometrie de masă cu plasmă au fost dezvoltate de DTU Food, rezultatele fiind validate prin standardele de nanoparticule de aur. Rezultatele au fost următoarele:

– Valorile totale ale migraţiei au fost mai mici decât cele admisibile (10 mg/Standard dm2).

– Migraţia a fost detectată la toate filmele PLA/Cloisite ™, responsabili de aceasta fiind polimerii, consecinţa fiind degradarea peliculelor.

Ca urmare a rezultatelor din studiile PLA, filmele au fost supuse studiilor toxicologice. Primul pas a fost acela de a rula teste in vitro, privind genotoxicitatea, pe baza unui test de Salmonella şi microzomale şi, de asemenea, un test Cometa pentru determinarea gradului de deteriorare a ADN-ului. Rezultatele au arătat că produsul Cloisite ™ 30B, spre deosebire de Cloisite ™ Na +, induce deteriorarea ADN-ului, din cauza amoniacului cuaternar.

În consecinţă, au fost efectuate o serie de teste in vivo şi, în acest caz, testul Cometa a arătat că produsul Cloisite ™ 30B nu induce deteriorarea ADN-ului. În plus, analiza elementară a arătat că nu a existat nici o absorbţie de zgură în ficatul sau rinichii animalelor pe care s-au efectuat testele de mai sus.

Aceste rezultate au fost privite ca fiind pozitive, în ceea ce priveşte ansamblul activităţilor proiectului. Cu toate acestea, încă nu se poate da undă verde utilizării argilelor în cauză. Motivul este că testele efectuate nu au fost pe deplin conforme cu liniile directoare ale OCDE, fiind nevoie de eforturi suplimentare pentru a se determina dacă Cloisite ™ 30B provoacă daune ADN-ului in-vitro şi in-vivo

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...