Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Financiarul: „evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ilie Van, presedintele UCRP, a declarat intr-un interviu, pentru ziarul Financiarul, ca evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual. El a apreciat ca lipsa subventiilor va produce efecte catastrofale in avicultura romaneasca: nu cred ca vom mai rezista prea mult.

Sfarsitul lui 2009 a insemnat totodata si inchiderea oricarui robinet de sprijin acordat de stat. Acest lucru in contextul in care piata europeana este sustinuta. Pana in 2009 producatorii avicoli autohtoni au beneficiat de subventii privind imbunatatirea calitatii, dar si de creditarea la productie (in baza Legii 150), care oferea practic o dobanda bonificata. De asemenea, a mai existat si o subventie pentru procesarea deseurilor de abator. Van a mai subliniat ca piata carnii de pui se anunta in scadere pentru anul 2010.

Dupa ce gripa aviara le-a produs pierderi de 140 de milioane de euro, producatorii din sectorul avicol reclama, azi, prin glasul UCRP, incompetenta guvernului privind aplicarea masurilor de sprijin similare celor din UE. La o piata actuala cifrata la peste un miliard de euro, profitul producatorilor este de sub 3%, a mai spus Ilie Van.

Caravana Meseriilor AHK își continuă drumul
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Caravana Meseriilor din domeniul automotive are ca scop informarea elevilor de clasa a VIII-a și a părinților acestora în legătură cu posibilitatea înscrierii în clasele de învățământ dual și profesional și prezentarea avantajelor parcurgerii acestui traseu profesional. Vor avea loc discuții despre locurile de muncă...

Semifinalele „Arenei Bucătarilor” 2018, în acest weekend, la București
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

(Comunicat) Bucureștiul redevine pe 19 și 20 mai capitala gastronomiei românești, odată cu desfășuarea semifinalelor celebrei competiții gastronomice Arena Bucătarilor, ajunsă la a zecea ediție și organizată de Selgros Cash & Carry.   Cele patru semifinale regionale – Est, Centru, Vest și București - se...