Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Financiarul: „evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ilie Van, presedintele UCRP, a declarat intr-un interviu, pentru ziarul Financiarul, ca evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual. El a apreciat ca lipsa subventiilor va produce efecte catastrofale in avicultura romaneasca: nu cred ca vom mai rezista prea mult.

Sfarsitul lui 2009 a insemnat totodata si inchiderea oricarui robinet de sprijin acordat de stat. Acest lucru in contextul in care piata europeana este sustinuta. Pana in 2009 producatorii avicoli autohtoni au beneficiat de subventii privind imbunatatirea calitatii, dar si de creditarea la productie (in baza Legii 150), care oferea practic o dobanda bonificata. De asemenea, a mai existat si o subventie pentru procesarea deseurilor de abator. Van a mai subliniat ca piata carnii de pui se anunta in scadere pentru anul 2010.

Dupa ce gripa aviara le-a produs pierderi de 140 de milioane de euro, producatorii din sectorul avicol reclama, azi, prin glasul UCRP, incompetenta guvernului privind aplicarea masurilor de sprijin similare celor din UE. La o piata actuala cifrata la peste un miliard de euro, profitul producatorilor este de sub 3%, a mai spus Ilie Van.

TransCOOL FORUM va avea loc în 28 septembrie 2018, ora 13:00, la Romexpo
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Jucatori importanti de pe lantul de aprovizionare si desfacere al produselor perisabile se intalnesc vineri, 28 septembrie, la Romexpo, ora 13.00, in cadrul FORUMULUI TransCOOL – transport si depozitare „frig”, eveniment conex din bogata agenda TransLogistica EXPO.   Subiectele propuse, desi nu neaparat noi, incita la...

CEC Bank: Mihaela Popa, numită ca Director General–Presedinte interimar
Autor: meatmilk  /   luni, 24 septembrie 2018

(Comunicat) Actionarul CEC BANK S.A., Statul Roman, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice, a hotarat modificarea statutului Bancii in sensul adoptarii sistemului splitat de conducere (separarea functiei de Presedinte al Consiliului de Administratie de cea de Director General – Presedinte al Comitetului de Directie). Totodata, Adunarea...