Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Financiarul: „evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual”

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ilie Van, presedintele UCRP, a declarat intr-un interviu, pentru ziarul Financiarul, ca evaziunea pe piata carnii de pui este de peste 30 mil. euro anual. El a apreciat ca lipsa subventiilor va produce efecte catastrofale in avicultura romaneasca: nu cred ca vom mai rezista prea mult.

Sfarsitul lui 2009 a insemnat totodata si inchiderea oricarui robinet de sprijin acordat de stat. Acest lucru in contextul in care piata europeana este sustinuta. Pana in 2009 producatorii avicoli autohtoni au beneficiat de subventii privind imbunatatirea calitatii, dar si de creditarea la productie (in baza Legii 150), care oferea practic o dobanda bonificata. De asemenea, a mai existat si o subventie pentru procesarea deseurilor de abator. Van a mai subliniat ca piata carnii de pui se anunta in scadere pentru anul 2010.

Dupa ce gripa aviara le-a produs pierderi de 140 de milioane de euro, producatorii din sectorul avicol reclama, azi, prin glasul UCRP, incompetenta guvernului privind aplicarea masurilor de sprijin similare celor din UE. La o piata actuala cifrata la peste un miliard de euro, profitul producatorilor este de sub 3%, a mai spus Ilie Van.

Guvernul a decis continuarea programului Laptele școlar
Autor: meatmilk  /   luni, 5 august 2019

(Comunicat) În Ședința Guvernului din 31 iulie 2019 a fost aprobată o Hotărâre pentru stabilirea bugetului de implementare a Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2019-2020 și pentru modificarea și completarea HG nr. 640/2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada...

Pe Litoral, ANSVSA amendează de zor pe cei care încalcă legislația privind siguranța alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 august 2019

(Comunicat) Seria controalelor în unităţile amplasate în cele 7 zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – a continuat şi în săptămâna 22.07.2019 – 28.07.2019, unde medicii veterinari oficiali, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019, au...