Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Finantarea bunastarii pasarilor si porcinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand surse APIA, fermierii care vor sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de aigurare a bunastarii pasarilor si porcinelor pot solicita adeverinte de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intrucat institutia a anuntat ca procesul de eliberare a inceput.

APIA se adreseaza beneficiarilor de ajutoare de stat pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv bunastarii si protectiei porcinelor.

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea, la termenul prevazut de legislatia in vigoare, a ajutorului de stat care se acorda anual producatorilor agricoli beneficiari ai ajutoarelor de stat la care sunt indreptatiti, pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv bunastarii si protectiei porcinelor, se arata intr-un comunicat de presa al APIA.

Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA si cu Banca Transilvania. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de banca creditoare in baza conventiilor incheiate.

Potrivit APIA, banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte (acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care creditorul le poate solicita din partea beneficiarului.

UNCSV va colabora cu APIROM pentru reciclarea deșeurilor agricole
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal (UNCSV) și Asociația Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) au încheiat un Protocol de colaborare prin care cele două organizații profesionale vor forma un parteneriat activ pentru promovarea și susținerea obiectivelor comune în interesul...

Convenții pentru acordarea garanțiilor bancare PNDR și POPAM
Autor: meatmilk  /   vineri, 24 mai 2019

(Comunicat) FNGCIMM a incheiat doua conventii de lucru cu EXIMBANK in vederea acordarii de garantii in baza OUG 43/2013 privind unele masuri pentru dezvoltarea si facilitarea accesului la finantare al fermierilor, al beneficiarilor PNDR 2014-2020 si POPAM 2014-2020, precum si pentru dezvoltarea afacerilor in domeniul productiei vegetale,...