Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantarea bunastarii pasarilor si porcinelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Agroinfo, citand surse APIA, fermierii care vor sa acceseze credite pentru finantarea activitatilor curente de aigurare a bunastarii pasarilor si porcinelor pot solicita adeverinte de la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), intrucat institutia a anuntat ca procesul de eliberare a inceput.

APIA se adreseaza beneficiarilor de ajutoare de stat pentru realizarea angajamentelor asumate in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv bunastarii si protectiei porcinelor.

Aceste credite reprezinta un instrument creat pentru a ajuta financiar fermierii pana la primirea, la termenul prevazut de legislatia in vigoare, a ajutorului de stat care se acorda anual producatorilor agricoli beneficiari ai ajutoarelor de stat la care sunt indreptatiti, pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor si respectiv bunastarii si protectiei porcinelor, se arata intr-un comunicat de presa al APIA.

Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA si cu Banca Transilvania. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA garanteaza 80% din valoarea creditelor acordate de banca creditoare in baza conventiilor incheiate.

Potrivit APIA, banca (creditorul) are dreptul de a impune, pe langa o serie de adeverinte (acte doveditoare necesare dosarului, propriile conditii de creditare, stabilite de catre creditor si aprobate de catre Banca Nationala a Romaniei. Aici sunt incluse si garantii pe care creditorul le poate solicita din partea beneficiarului.

35 mil. euro pentru investiții în procesarea și marketingul produselor agricole
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță lansarea sesiunii de primire a proiectelor de investiții în procesarea și marketingul produselor agricole în vederea obținerii de produse neagricole, prin intermediul schemei GBER aferente submăsurii 4.2 din cadrul PNDR 2020, în perioada 21 decembrie 2018, ora 9:00 –...

TC România: Echipamente frigorifice de calitate, pentru un plus de profitabilitate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 19 decembrie 2018

(Comunicat) De la TC Romania, cei interesați pot ca să comande echipamente frigorifice profesionale pentru afaceri din domeniile HoReCa, medical și desfacere în magazine de produse alimentare cu amănuntul: vitrine și lăzi frigorifice, inclusiv insule frigorifice de calitate superioară.     Compania mai are în catalogul...