Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantarea pentru „fermierul”, dedusa din finantarea publica pentru proiecte ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricultorii vor primi mai putini bani publici pentru cheltuielile la proiectele derulate prin programul de dezvoltare rurala daca vor accesa simultan credite cu dobanda redusa prin „Fermierul”, intrucat sprijinul obtinut prin dobanda redusa va fi dedus din valoarea totala a finantarii proiectului.

„Fermierul” se adreseaza investitiilor care beneficiaza de fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala si cel de pescuit, dar si investitiilor in agricultura care nu sunt sprijinite cu fonduri europene sau de la stat. In cazul beneficiarilor care au proiecte de finantare europeana, acestia pot lua prin „Fermierul” credite cu dobanzi reduse pentru a asigura partea lor de finantare.

De regula, fondurile publice acopera circa 50% din valoarea proiectului, iar beneficiarul trebuie sa investeasca restul de bani. In plus, fondurile europene vin dupa realizarea cheltuielilor (investitiile sunt decontate), astfel ca beneficiarul are nevoie de bani inca de la inceputul proiectului.Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul obtinut din dobanda subventionata prin „Fermierul” va fi calculat luand in considerare doua grafice de rambursare a creditelor, unul pe dobanda „Fermierul”, iar celalalat pe o dobanda de referinta comunicata lunar de Comisia Europeana. Creditele „Fermierul” au o dobanda de maxim 5%, iar dobanda comunicata de CE este in prezent de 17,29%, conform datelor ministerului.

Cursul Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

Inaq Consulting-IFS Training Center organizează un nou curs: ”Auditul intern si Auditul furnizorului din perspectiva IFS”. vezi toate detaliile despre curs   Program și localizări:   București 27-28.02.2018 Inscrie-te acum! Sibiu 01-02.03.2018 Timișoara 01-02.03.2018 Brașov  06-07.03.2018 Suceava...

MADR: Modificări ale legislației schemelor de plăți în agricultură
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 februarie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care transpune prevederile Regulamentului (UE) 2017/2393, ce a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 și totodată aduce unele clarificări prevederilor existente. Modificările si clarificările aduse au implicații asupra cererilor unice de plată aferente anului 2018, care se depun...