Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantarea pentru „fermierul”, dedusa din finantarea publica pentru proiecte ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricultorii vor primi mai putini bani publici pentru cheltuielile la proiectele derulate prin programul de dezvoltare rurala daca vor accesa simultan credite cu dobanda redusa prin „Fermierul”, intrucat sprijinul obtinut prin dobanda redusa va fi dedus din valoarea totala a finantarii proiectului.

„Fermierul” se adreseaza investitiilor care beneficiaza de fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala si cel de pescuit, dar si investitiilor in agricultura care nu sunt sprijinite cu fonduri europene sau de la stat. In cazul beneficiarilor care au proiecte de finantare europeana, acestia pot lua prin „Fermierul” credite cu dobanzi reduse pentru a asigura partea lor de finantare.

De regula, fondurile publice acopera circa 50% din valoarea proiectului, iar beneficiarul trebuie sa investeasca restul de bani. In plus, fondurile europene vin dupa realizarea cheltuielilor (investitiile sunt decontate), astfel ca beneficiarul are nevoie de bani inca de la inceputul proiectului.Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul obtinut din dobanda subventionata prin „Fermierul” va fi calculat luand in considerare doua grafice de rambursare a creditelor, unul pe dobanda „Fermierul”, iar celalalat pe o dobanda de referinta comunicata lunar de Comisia Europeana. Creditele „Fermierul” au o dobanda de maxim 5%, iar dobanda comunicata de CE este in prezent de 17,29%, conform datelor ministerului.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...