Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantarea pentru „fermierul”, dedusa din finantarea publica pentru proiecte ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricultorii vor primi mai putini bani publici pentru cheltuielile la proiectele derulate prin programul de dezvoltare rurala daca vor accesa simultan credite cu dobanda redusa prin „Fermierul”, intrucat sprijinul obtinut prin dobanda redusa va fi dedus din valoarea totala a finantarii proiectului.

„Fermierul” se adreseaza investitiilor care beneficiaza de fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala si cel de pescuit, dar si investitiilor in agricultura care nu sunt sprijinite cu fonduri europene sau de la stat. In cazul beneficiarilor care au proiecte de finantare europeana, acestia pot lua prin „Fermierul” credite cu dobanzi reduse pentru a asigura partea lor de finantare.

De regula, fondurile publice acopera circa 50% din valoarea proiectului, iar beneficiarul trebuie sa investeasca restul de bani. In plus, fondurile europene vin dupa realizarea cheltuielilor (investitiile sunt decontate), astfel ca beneficiarul are nevoie de bani inca de la inceputul proiectului.Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul obtinut din dobanda subventionata prin „Fermierul” va fi calculat luand in considerare doua grafice de rambursare a creditelor, unul pe dobanda „Fermierul”, iar celalalat pe o dobanda de referinta comunicata lunar de Comisia Europeana. Creditele „Fermierul” au o dobanda de maxim 5%, iar dobanda comunicata de CE este in prezent de 17,29%, conform datelor ministerului.

Safir: Tu știi cum să alegi preparatele și semipreparatele din carne de pui?
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Ritmul de viață alert ne determină deseori să recurgem la soluții menite să ne simplifice viața și care să nu implice prea multe resurse de timp și de energie consumate. La nivel culinar, această alegere se reflectă în orientarea către produsele preparate și semipreparate.   Provocarea consumatorului rezidă...

Bento Cloud Services: Mai multă disponibilitate și securitate a datelor
Autor: meatmilk  /   luni, 16 iulie 2018

(Comunicat) Bento, companie romaneasca cu peste 10 ani de experienta in livrarea de servicii de externalizare IT si servicii Cloud, ofera prin intermediul Bento Cloud Services, servicii de consultanta, implementare si migrare. Serviciile sunt livrate de pe cele mai puternice platforme cloud de pe piata,ca Microsoft Azure sau...