Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantarea pentru „fermierul”, dedusa din finantarea publica pentru proiecte ue

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agricultorii vor primi mai putini bani publici pentru cheltuielile la proiectele derulate prin programul de dezvoltare rurala daca vor accesa simultan credite cu dobanda redusa prin „Fermierul”, intrucat sprijinul obtinut prin dobanda redusa va fi dedus din valoarea totala a finantarii proiectului.

„Fermierul” se adreseaza investitiilor care beneficiaza de fonduri UE prin programul de dezvoltare rurala si cel de pescuit, dar si investitiilor in agricultura care nu sunt sprijinite cu fonduri europene sau de la stat. In cazul beneficiarilor care au proiecte de finantare europeana, acestia pot lua prin „Fermierul” credite cu dobanzi reduse pentru a asigura partea lor de finantare.

De regula, fondurile publice acopera circa 50% din valoarea proiectului, iar beneficiarul trebuie sa investeasca restul de bani. In plus, fondurile europene vin dupa realizarea cheltuielilor (investitiile sunt decontate), astfel ca beneficiarul are nevoie de bani inca de la inceputul proiectului.Potrivit Ministerului Agriculturii, sprijinul obtinut din dobanda subventionata prin „Fermierul” va fi calculat luand in considerare doua grafice de rambursare a creditelor, unul pe dobanda „Fermierul”, iar celalalat pe o dobanda de referinta comunicata lunar de Comisia Europeana. Creditele „Fermierul” au o dobanda de maxim 5%, iar dobanda comunicata de CE este in prezent de 17,29%, conform datelor ministerului.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...