Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Finantari nerambursabile pentru investitii in eficienta economica

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) finanteaza investitii incluse in Planul European de Redresare Economica (PERE) pentru domeniul dezvoltarii rurale, mai precis pentru folosirea energiei regenerabile, reducerea poluarii si calitatea produselor agricole.

Aceste finantari sunt bugetate separat de alocarile Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) si insumeaza pana in prezent peste 120 de milioane de euro.

Banii disponibili prin PERE se pot accesa numai impreuna cu sprijinul financiar acordat prin PNDR pentru un proiect de investitii, insa beneficiarul trebuie sa alcatuiasca un buget separat pentru ceea ce doreste a fi finantat prin aceasta oportunitate.

Masurile care beneficiaza de suplimentarea oferita prin PERE sunt:
Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole
Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si silvice
Masura 125 – Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii agricole si silvice
Masura 312 – Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi

Banii disponibili prin suplimentarea PERE pot constitui un sprijin financiar nerambursabil pentru achizitionarea de echipamante pentru producere a energiei din alte surse regenerabile decat biocombustibilii. Solicitantii de fonduri vor completa un buget separat pentru investitiile finantate prin PERE din cadrul proiectului depus pe una din masurile mentionate si se vor asigura ca detin si cofinatarea aferenta intregii valori eligibile a proiectului, inclusiv pentru bugetul PERE.

ANSVSA la Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor
Autor: meatmilk  /   luni, 21 mai 2018

(Comunicat) O delegație a Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), condusă de președintele instituției, dr. Geronimo Brănescu, va reprezenta România la lucrările celei de-a 86 – a Sesiuni Generale a Adunării Mondiale a delegaților naționali ai Organizației Mondiale pentru Sănătatea...

INSSE: Efective de animale existente la 1 decembrie 2017 (Raport anual)
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 mai 2018

Potrivit raportului anual emis de INSSE, în anul 2017 faţă de anul precedent efectivele de ovine şi caprine au crescut , iar efectivele de bovine, de porcine şi de păsări au scăzut.     România, în anul 2017, a ocupat locul patru la efectivele de ovine şi caprine în rândul Statelor Membre ale Uniunii...