Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Finanțări pentru dezvoltarea IMM-urilor din zonele rurale ale României

Autor: meatmilkmiercuri, 23 octombrie, 2019

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii continua seria evenimentelor regionale ”Parteneriate pentru soluții de finanțare și garantare a proiectelor sustinute de Grupurile de Actiune Locala/FLAG-uri, prin întalnirea desfășurată, in Loc. Fantanele, jud.Teleorman.

 

Obiectivul acestor intalniri este de a propune celor interesati, solutii de garantare in vederea atragerii de finantari bancare si finantari din fonduri europene.

 

FNGCIMM este cel mai mare fond de garantare din Romania, reprezentand un partener solid in atragerea finantarilor bancare, atat pentru beneficiarii publici și privați, cat si pentru persoanele fizice. In ceea ce priveste activitatea de garantare a GAL-urilor si FLAG-urilor, Fondul ofera consultantasi acorda garantii pentru obtinerea finantarilor atat de necesare realizarii proiectelor  de infrastructura rutiera, sociala, educataionala, alimentare cu apa si canalizare, precumsi a altor obiective de investitii dedicate comunitatilor locale.

 

GAL-urile si FLAG-urile reprezinta pentru FNGCIMM pilonii dezvoltarii economiei rurale si ai spatiului rural in general, prin strategiile de dezvoltare pe care le propun, pe care le implementeazain parteneriat cu diversii actori provenind din randurile autoritatilor publice locale, mediul antreprenorialsi ai societatii civile. Obiectivele sunt majore si privesc diversificarea activitatilor economice, pastrarea patrimoniului natural si cultural, protectia mediului, ȋmbunatatirea atractivitatii spatiului rural si cresterea calitatii vietii locuitorilor acestor regiuni.

 

In ceea ce priveste regiunea Sud Muntenia, aceasta se situeaza, in primele trei trimestre ale anului  2019,  pe primul loc la nivel national in accesarea de catre beneficiari a garantiilor OUG 79/2009, privind reglementarea unor masuri pentru stimularea absortiei fondurilor alocate prin PNDR, pentru renovarea si dezvoltarea spatiului rural, prin cresterea calitatii vietei si diversificarii economiei in zonele rurale.

 

Am dorit sa ne intalnim cu reprezentantii acestor asociatii public- private, pentru a afla care le sunt obiectivele viitoare de dezvoltare, pentru aarmoniza mecanismul de garantare in vederea implementarii proiectelor de investitii propuse de comunitatile rurale, sa analizam oportunuitatile pe care le intrevad si sa sustinem implementarea proiectelor aflate in curs de derulare. Gheorghe Lapadat-Director General FNGCIMM.

 

Ca de fiecare data, la eveniment au participat, pe langa reprezentantii grupurilor de actiune locala si ai grupurilor de actiune locala pentru pescuit, partenerii nostri strategici AFIR, AM-PNDR, POPAM, APIA, precum si reprezentanti ai institutiilor de credit, ai autoritatilor locale, beneficiari publici si privati.

 

Suita de dezbateri, va continua cu o intalnire, programata a se desfasura in data de 24.10.2019 la Deva, in parteneriat cu reprezentantii GAL Microregiunea Țara Hațegului Ținutul Pădurenilor. Alte trei intalniri cu GAL-urile si FLAG-urile se vor desfasur ain cursul lunii noiembrie.

S-a modificat schema de ajutor pentru reducerea accizei la motorina din agricultură
Autor: meatmilk  /   joi, 10 octombrie 2019

În Ședința Guvernului, a fost aprobată o Hotărâre care modifică HG nr.1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.   Prin prezentul act normativ se completează lista beneficiarilor schemei de ajutor de stat ce vizează institutele/stațiunile de...

S-a aprobat cuantumul plăților pe suprafață și al sprijinului cuplat la ovine și caprine
Autor: meatmilk  /   miercuri, 9 octombrie 2019

În ședința Guvernului a fost aprobată Hotărârea privind stabilirea pentru anul 2019 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri...