Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Firmă chineză anunță joint venture în Ucraina

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 octombrie, 2013

Compania chineză Xanjiang Production and Construction Corps (XPCC) a intrat într-o colaborare de tip joint venture cu firma ucraineană KSG Agro pentru a implementa un proiect la scară largă pentru producerea cărnii de porc și nutrețuri, informează Globalmeatnews.

Proiectul derulat în provincia Oblast din Ucraina va include construcția unui număr de ferme de porci care vor avea o capacitate totală de 90000-100000 de carne de porc pe an, potrivit estimărilor experților ucrainieni. Noua întreprindere ar putea deveni una dintre cele mai mari companii producătoare de carne de porc din țară.

Cu toate acestea proiectul a fost boicotat, iar media a afirmat că XPCC a cumpărat pământ în Ucraina și va implementa proiectul pe cont propriu. KSG Agro a insistat că această informație este falsă.

Potrivit rapoartelor preliminare, investiția totală în proiect va însemna 2.6 miliarde de dolari.
Ministrul Agriculturii din Ucraina a prezis o creștere a cifrei de afaceri în domeniul agro-alimentar între Ucraina și China, iar comerțul cu carne va cântări cel mai mult la această cifră de afaceri (ER).

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...