Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Firme din UE nu mai cumpără carne din import

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 27 februarie, 2013

Companii private din Franţa, probabil şi din alte ţări UE, încep să transmită că nu mai doresc să cumpere produse din carne decât de pe piaţa internă, nu din import, iar formarea unor astfel de „coaliţii” ale firmelor ar afecta inclusiv România, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a precizat că a participat, luni, la Bruxelles la reuniunea Consiliului Uniunii Europene pe agricultură şi pescuit, după ce, săptămâna trecută, a fost prezent la Salonul Internaţional pentru Agricultură de la Paris. Una dintre temele abordate la aceste întâlniri a fost şi problema cărnii de cal.

„Am o preocupare ca măsurile care se iau în fiecare stat membru să nu afecteze conceptul de piaţă unică. Ca să dau un exemplu concret: există în Franţa, poate şi în alte state membre, tendinţa unor companii private de a spune că nu mai vor să cumpere produse decât din statul respectiv. Eu cred că noi, la nivel de ministru – şi asta i-am rugat pe toţi participanţii la acea discuţie – trebuie să ne preocupăm ca un astfel de lucru să nu se întâmple, pentru că este un atac la conceptul de piaţă unică. Conceptul pentru care s-a constituit, până la urmă, Uniunea Europeană. Sigur că, dincolo de acest lucru, este şi în defavoarea agenţilor economici din alte state membre dacă s-ar forma – nu le-aş spune carteluri – astfel de coaliţii ale companiilor private, să cumpere numai de pe piaţa internă. Este o preocupare a noastră, având în vedere că suntem exportatori importanţi de mai multe produse şi pe pieţele UE„, a spus Constantin.

Concluzia discuţiilor a fost, potrivit ministrului, că fiecare stat membru trebuie să sancţioneze greşelile de etichetare a produselor.

(MEDIAFAX)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...