Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Firmele românești nu sunt vinovate în scandalul cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianmarți, 12 februarie, 2013

”Dincolo de tot felul de interese , politice sau economice, este evident că undeva, pe traseu, s-a produs o ruptură sau mai bine-zis o fraudă”, după cum a declarat ieri,  Comisarul European Dacian Cioloş, la sosirea în România, cu ocazia unei vizite de trei zile pe care o efectuează la invitația MADR și a Guvernului.

Autorităţile române susţin că „nu există niciun indiciu care să confime că etichetarea greşită a avut loc în România”. În plus, este practic imposibil ca după cele patru controale care se fac într-un abator, de la intrarea animalului, până la sigilarea cărnii, să intervină erori. Pe de altă parte, cele două abatoare din România care au exportat carne de cal, au livrat carne în carcasă şi nu tocată, exporturile fiind efectuate în condiții legale și cu îndeplinirea tuturor cerințelor de siguranță alimentară.

„Problema este unde a ajuns şi cum a fost tranşată. Firma care a tranşat carnea poartă vina. ”, afirmă Claudiu Frânc , președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, pentru Evenimentul zilei. Toate indiciile, însă, duc spre firmele franceze Comigel și Spanghero.

Iar, faptele din ultimele zilei, probează că România pare să fie victima unei tentative de a fi scoasă din competiţia de pe piaţa cărnii.(Mai multe, pe www.evz.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...