Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Flavoia a inceput constructia unui nou abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de carne si preparate din carne de pasare Flavoia din Salonta, judetul Bihor va primi fonduri europene de 2 milioane de euro pentru constructia unui nou abator de pasari. Restul de bani necesari pentru realizarea proiectului, 2, 5 milioane de euro, va fi asigurat prin resurse proprii.

In acest an au inceput lucrarile la un proiect depus in decembrie anul 2008 cu fonduri europene (50%) in valoare totala de 4,5 milioane de euro”, spune Pop Flaviu Bogdan, assistant manager al Flavoia si care detine 7% din actiunile firmei.

Majoritatea actiunilor, 93%, sunt detinute de Pop Stelian Marin. Proiectul „Constructie abator pasari Salonta” depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, are o perioada de implementare de sase luni, iar termenul de finalizare este luna martie 2010. „Noul abator va avea o capacitate de sacrificare de 2.000 de pui pe ora, activitatea de abatorizare urmand a se efectua la standarde europene”, a mai spus reprezentantul firmei.

Flavoia produce carne de pasare congelata sau refrigerata, oua de consum si furaje pentru cresterea pasarilor. Compania a fost infiintata in anul 1998, avand ca obiect principal de activitate cresterea pasarilor. Flavoia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 6,3 milioane de euro.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...