Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Flavoia a inceput constructia unui nou abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de carne si preparate din carne de pasare Flavoia din Salonta, judetul Bihor va primi fonduri europene de 2 milioane de euro pentru constructia unui nou abator de pasari. Restul de bani necesari pentru realizarea proiectului, 2, 5 milioane de euro, va fi asigurat prin resurse proprii.

In acest an au inceput lucrarile la un proiect depus in decembrie anul 2008 cu fonduri europene (50%) in valoare totala de 4,5 milioane de euro”, spune Pop Flaviu Bogdan, assistant manager al Flavoia si care detine 7% din actiunile firmei.

Majoritatea actiunilor, 93%, sunt detinute de Pop Stelian Marin. Proiectul „Constructie abator pasari Salonta” depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, are o perioada de implementare de sase luni, iar termenul de finalizare este luna martie 2010. „Noul abator va avea o capacitate de sacrificare de 2.000 de pui pe ora, activitatea de abatorizare urmand a se efectua la standarde europene”, a mai spus reprezentantul firmei.

Flavoia produce carne de pasare congelata sau refrigerata, oua de consum si furaje pentru cresterea pasarilor. Compania a fost infiintata in anul 1998, avand ca obiect principal de activitate cresterea pasarilor. Flavoia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 6,3 milioane de euro.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...