Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Flavoia a inceput constructia unui nou abator de pasari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Producatorul de carne si preparate din carne de pasare Flavoia din Salonta, judetul Bihor va primi fonduri europene de 2 milioane de euro pentru constructia unui nou abator de pasari. Restul de bani necesari pentru realizarea proiectului, 2, 5 milioane de euro, va fi asigurat prin resurse proprii.

In acest an au inceput lucrarile la un proiect depus in decembrie anul 2008 cu fonduri europene (50%) in valoare totala de 4,5 milioane de euro”, spune Pop Flaviu Bogdan, assistant manager al Flavoia si care detine 7% din actiunile firmei.

Majoritatea actiunilor, 93%, sunt detinute de Pop Stelian Marin. Proiectul „Constructie abator pasari Salonta” depus in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR), „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, are o perioada de implementare de sase luni, iar termenul de finalizare este luna martie 2010. „Noul abator va avea o capacitate de sacrificare de 2.000 de pui pe ora, activitatea de abatorizare urmand a se efectua la standarde europene”, a mai spus reprezentantul firmei.

Flavoia produce carne de pasare congelata sau refrigerata, oua de consum si furaje pentru cresterea pasarilor. Compania a fost infiintata in anul 1998, avand ca obiect principal de activitate cresterea pasarilor. Flavoia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 6,3 milioane de euro.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...