Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close
Conferinta

Florin Căpățână: Infrigementul pe Legea 150 este o palmă dată agriculturii românești!

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 15 februarie, 2017

Comisia Europeană a decis intrarea României în stare de infrigement, din cauza Legii 150, așa-numita Lege a lui 51 %. Referitor la acest lucru, domnul Florin Căpățână, Vicepreședinte al AMRCR, a declarat special pentru revista Meat.Milk.:

 

”Vestea nu este deloc o bucurie pentru nimeni. Mai mult, este o palmă dată întregii agriculturi românești, pentru că, să știți, sunt mulți agricultori cinstiți care mucesc cinstit dar care, iată, vor fi afectați de această decizie a Comisiei Europene.

 

Lucrurile, din păcate, au ieșit foarte rău, pentru că nu s-a înțeles că nu trebuie aplicată legea pumnului în gură, ci aceea a dialogului, din care trilaterala furnizor-comerciant-consumator să câștige în întregul ei. Și, am ajuns aici, pentru că s-a pornit de la zona de legume-fructe și s-a generalizat pentru toată agrozootehnia și pentru toată industria alimentară.”

 

După cum anunță agențiile de știri, Președintele comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Gabriela Crețu, și agentul guvernamental pentru CJUE, Horațiu Radu, au anunțat că România a primit astăzi de la Comisia Europeană notificarea declanșării procedurii de infringement pentru Legea care obligă marii comercianți să vândă 51% produse locale.

 

„Vom respinge pe fond, cel puțin agentul nostru (guvernamental, la Curtea de Justiție a UE – n.red.), infringementul care urmează, dar trebuie să acceptăm că este necesară și o ameliorare a Legii”, a arătat, miercuri, președintele comisiei pentru afaceri europene din Senat, Gabriela Crețu.

 

Agentul guvenamental a confirmat că România a primit astăzi notificarea de infringement din partea Comisiei Europene. Procedura de infringement presupune mai multe etape, inclusiv trimiterea notificării, autoritățile de la București având acum obligația de a trimite în maximum 2 luni un răspuns la argumentele Comisiei.

Profi își continuă expansiunea și susține naționala feminină de handbal
Autor: meatmilk  /   joi, 8 iunie 2017

(Comunicat) Profi deschde joi alte doua magazine la Semlac si Bacau, iar vineri, ca partener oficial al nationalei de handbal feminin, va sustine echipa care, in prima mansa a barajului de calificare la Campionatul Mondial 2017, se va lupta la Oradea cu reprezentativa Austriei.   Fanii care ajung la meci isi vor putea testa maiestria...

Profi are magazine în 370 de localități din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 iunie 2017

(Comunicat) Profi a deschis alte doua magazine in localitatile Cenad si Corod, inregistrand astfel un total de 17 inauguri in luna mai, din care trei in format Standard, sase in format City si opt in format Loco.   Prima unitate din Cenad, judetul Timis, este deschisa in format Loco pe str. Principala, nr. 1573B si are o suprafata...