Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

FM Logistic este implicat în programul Green Freight Europe

Autor: Meat MIlkjoi, 6 februarie, 2014

Proiectul Green Freight Europe a fost lansat in luna martie 2012 prin introducerea unor standarde la nivel European referitoare la modalitatea de calcul, analiza si monitorizarea emisiilor de CO2 din transportul rutier, potrivit comunicatului de presa al companiei trimis pe adresa redactiei noastre.

Pornind de la o initiativa similara din USA, obiectivul acestui program voluntar si independent este sprijinirea cooperarii dintre transportatori, logisticieni si institutiile statului.

FM Logistic impreuna cu alte 100 companii (transportatori, logisticieni, etc.) sustin acest program pan-European.

I – FM Logistic- “Controlul emisiilor de carbon”
Prin intermediul acestui program, FM Logistic urmareste cresterea actiunilor in directia reducerii emisiilor de CO2 conform angajamentului companiei din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabila orientata asupra:

– controlului emisiilor de carbon
– cresterea responsabilitatii in randul angajatilor cu privire la securitatea si sanatatea la locul de munca
– responsabilitatii sociale.

Aceasta initiativa permite FM Logistic accesul la instrumente mai eficiente pentru calculul emisiilor de carbon si adoptarea unei atitudini proactive la nivel de grup in directia cresterii masurilor de reglementare:

“Proiectul GFE este in linie cu strategia FM Logistic referitoare la implicarea tot mai activa in actiunile pentru protejarea mediului prin utilizarea cat mai buna a resurselor disponibile si optimizarea retelei de transport.”, a declarat Jean-Christophe MACHET – CEO FM Logistic.

II – Responsabilitatea fata de mediul inconjurator, in centrul strategiei de sustenabilitate FM Logistic
Programul GFE confirma responsabilitatea FM Logistic fata de mediul inconjurator aceasta fiind una dintre prioritatile companiei, aflandu-se in centrul strategiei de sustenabilitate:

– Protejarea mediului la nivelul fiecarei platforme logistice prin intermediul certificarilor HQE (High Environmental Quality) pentru toate depozitele din Franta si certificarea LEED pentru depozitele din celelalte tari in care FM este prezenta. De exemplu, platforma Ressons-sur-Matz din Franta reuseste anual sa reduca considerabil costurile cu energia.
– Responsabilitaea fata de mediu la nivelul proceselor logistice prin intermediul solutiei de pooling
prin care se reduc considerabil emisiile de CO2
– Protejarea mediului prin activitatea de transport, FM Franta asumandu-si voluntar angajamentul in anul 2009 de a reduce emisiile de CO2 in Franta, prin achizitia unor camioane Euro 5 si prin instruirea soferilor, economisind astfel pana la 1.5 llitri de motorina/ 100 km. In acest sens, FM Spania si-a extins flota cu achizitia unor camioane care functioneaza pe baza de combustibil natural lichid.

Despre Grupul FM Logistic

FM Logistic, o afacere de familie infiintata in anul 1967 in regiunea Lorraine din Franta, este partenerul logistic de referinta al producatorilor si retailerilor, responsabil cu optimizarea lantului global de aprovizionare.

FM Logistic opereaza in 6 sectoare principale – alimentar, cosmetic, farmaceutic, hi-tech, industria bunurilor de uz casnic si ingrijire personala si retail, este prezenta in 12 tari, are 17,300 angajati si o cifra de afaceri de 887 milioane Euro inregistrata la 31 martie 2013 (crestere de 10% fata de anul fiscal anterior).

Planul de dezvoltare FM Logistic se bazeaza pe inovatie, aceasta realizandu-se in conformitate cu normele pentru protejarea mediului inconjurator. FM Logistic este una dintre companiile care au implementat solutia de pooling si ale carei rezultate au fost recunoscute, aducand numeroase premii de-a lungul anilor.

Incepand cu 2014, FM Logistic s-a alaturat programului independent Green Freight Europe (GFE) al carui obiectiv este protejarea mediului prin imbunatatirea performantei transportului rutier din Europa. Acest proiect face parte din strategia de sustenabilitate FM Logistic.

Pentru mai multe informatii: www.fmlogistic.com

Sustinand programul Green Freight Europe, Grupul FM Logistic actioneaza in directia reducerii emisiilor de CO2, conform angajamentului companiei din cadrul strategiei de dezvoltare sustenabila.

Contact FM LOGISTIC
Véronique POUREL/Group Communication
Telephone+33 3 87 23 11 50
Fax +33 3 87 24 11 45
Email vpourel@fmlogistic.com
Website www.fmlogistic.com

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...