Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

FMI zice pas reducerii TVA la carne!

Autor: Meat MIlkmarți, 29 octombrie, 2013

Autoritatile nu-si vor putea tine promisiunea de a reduce TVA la carne si, implicit, si pretul acesteia, deoarece FMI a atras atentia ca Romania are prea putini bani la buget si nu face mare lucru pentru combaterea evaziunii.

Reducerea TVA la carne urma sa intre in vigoare din ianuarie 2014, dar acest lucru nu va avea loc. In urma discutiilor cu reprezentantii FMI, prezenti la Bucuresti, a rezultat ca Romania nu-si poate permite acest „lux”, mai exact, bugetul statului are nevoie ca TVA la carne sa ramana la 24%, informeaza National.

Oficialii FMI ar fi acceptat ieftinirea carnii, daca statul lua masuri impotriva evaziunii din domeniul carnii, dar autoritatile s-au multumit sa consemneze ca, de cand a fost majorata TVA de la 19% la 24%, adica din 1 iulie 2010, evaziunea din industria carnii a atins cote foarte mari, de aproximativ 230 de milioane de euro pe an.(Mai multe, pe www.enational.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...