Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de anemie infectioasa cabalina in judetul bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum scrie Ziarul de Bacau, mai multi cai din gospodariile din Moldova vor fi sacrificati, dupa ce au fost depistati cu anemie infectioasa ecvina.

De la inceputul anului, prin programul de asanare a focarelor de AIE, demarat la nivel national in 2010 la cererea Uniunii Europene, in judetul Bacau au fost depistate in urma examenelor de diagnostic, noua cazuri pozitive, in mai multe localitati din mediul rural.

Numarul cailor cu AIE ar putea fi insa mult mai mare, tinand cont de faptul ca actiunea de testare a efectivului de animale receptive la boala nu s-a incheiat. Cele noua cabaline vor fi sacrificate, anunta DSVSA Bacau, potrivit normelor in vigoare.

AIE, cunoscuta si sub numele de «febra de mlastina» este o boala virala., a explicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvant al DSVSA Bacau. Potrivit acestuia, proprietarii nu vor primi despagubiri pentru caii diagnosticati cu AIE decat daca au indeplinit o serie de obligatii stabilite prin lege. Mai mult, propietarii care vor fi gasiti cu animale bolnave care nu au fost anterior inregistrate sanitar-veterinar sunt pasibili de amenzi usturatoare.

Intervenția domnului Petre Daea în Consiliul UE, privind PPA în România
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

Doamnă președinte Domnule comisar Dragi colegi, România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii...

Lidl susține programul VIA, destinat tinerilor afectați de cancer
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Izolarea este cunoscută ca fiind problema numărul unu cu care se confruntă tinerii adulți atunci când au de a face cu un diagnostic precum cancerul.   ,,VIA – aplicația mobilă concepută pentru a conecta persoane și pentru a crea conexiuni umane între tinerii adulți care se luptă cu cancerul astfel încât...