Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Focar de anemie infectioasa cabalina in judetul bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum scrie Ziarul de Bacau, mai multi cai din gospodariile din Moldova vor fi sacrificati, dupa ce au fost depistati cu anemie infectioasa ecvina.

De la inceputul anului, prin programul de asanare a focarelor de AIE, demarat la nivel national in 2010 la cererea Uniunii Europene, in judetul Bacau au fost depistate in urma examenelor de diagnostic, noua cazuri pozitive, in mai multe localitati din mediul rural.

Numarul cailor cu AIE ar putea fi insa mult mai mare, tinand cont de faptul ca actiunea de testare a efectivului de animale receptive la boala nu s-a incheiat. Cele noua cabaline vor fi sacrificate, anunta DSVSA Bacau, potrivit normelor in vigoare.

AIE, cunoscuta si sub numele de «febra de mlastina» este o boala virala., a explicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvant al DSVSA Bacau. Potrivit acestuia, proprietarii nu vor primi despagubiri pentru caii diagnosticati cu AIE decat daca au indeplinit o serie de obligatii stabilite prin lege. Mai mult, propietarii care vor fi gasiti cu animale bolnave care nu au fost anterior inregistrate sanitar-veterinar sunt pasibili de amenzi usturatoare.

Controale ANSVSA privind ouăle provenite din comerțul intracomunitar
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

(Comunicat) Inspectorii Autoritătii Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor în colaborare cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliției Române au desfăşurat o acţiune la nivel naţional, pentru verificarea modului în care operatorii din sectorul alimentar respectă condiţiile sanitare veterinare şi de...

Studiu: Ce înțeleg românii printr-o alimentație sănătoasă?
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 aprilie 2019

Femeile sub 30 de ani reprezintă categoria cea mai interesată de un stil de viață sănătos   Zahărul și produsele care conțin grăsimi saturate și colesterol sunt considerate a fi alimentele cele mai dăunătoare sănătății   Doar 1 din 5 persoane interesate de un stil de viață sănătos folosește...