Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de anemie infectioasa cabalina in judetul bacau

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Dupa cum scrie Ziarul de Bacau, mai multi cai din gospodariile din Moldova vor fi sacrificati, dupa ce au fost depistati cu anemie infectioasa ecvina.

De la inceputul anului, prin programul de asanare a focarelor de AIE, demarat la nivel national in 2010 la cererea Uniunii Europene, in judetul Bacau au fost depistate in urma examenelor de diagnostic, noua cazuri pozitive, in mai multe localitati din mediul rural.

Numarul cailor cu AIE ar putea fi insa mult mai mare, tinand cont de faptul ca actiunea de testare a efectivului de animale receptive la boala nu s-a incheiat. Cele noua cabaline vor fi sacrificate, anunta DSVSA Bacau, potrivit normelor in vigoare.

AIE, cunoscuta si sub numele de «febra de mlastina» este o boala virala., a explicat dr. Gheorghita Vlad, purtator de cuvant al DSVSA Bacau. Potrivit acestuia, proprietarii nu vor primi despagubiri pentru caii diagnosticati cu AIE decat daca au indeplinit o serie de obligatii stabilite prin lege. Mai mult, propietarii care vor fi gasiti cu animale bolnave care nu au fost anterior inregistrate sanitar-veterinar sunt pasibili de amenzi usturatoare.

Brexit: Industria europeană a laptelui plutește în incertitudine
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

Săptămâna trecută, premierul britanic Theresa May a anunțat un proiect de document Brexit, care a fost întâmpinat cu reacție mixtă. Ca urmare, în Marea Britanie, președintele Dairy UK, Paul Vernon, a solicitat "răspunsuri urgente la Brexit și la amenințarea stabilității în afaceri în sectorul produselor...

MADR: Metodologia stabilirii normelor pe venit
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale este unul dintre producătorii de statistici oficiale din România.   Direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București (DAJ) colectează de la fermierii agricoli persoane juridice și fizice de pe raza teritorială a județului datele privind...