Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de trichineloza in satu mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform ANSVSA, in Satu Mare,16 persoane au fost diagnosticate cu trichineloza, ceea ce a determinat includerea zonei in categoria teritoriilor de focar.

Directorul Directiei de sanatate Publica (DSP) Satu Mare, Dorina Dragos Guran, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca 12 persoane se afla internate la Sectia de Boli Contagioase din Satu Mare iar alte patru persoane au ramas internate la Spitalul Orasenesc Negresti Oas. Printre bolnavi se afla si cinci copii, avand forme usoare si medii de trichineloza.

Totodata, alte 45 de persoane s-au prezentat la spitalul din Negresti Oas acuzand dureri si greturi, fiindu-se recoltate probe pentru analize. Rezultatele vor sosi marti, pana atunci fiind suspecte de trichineloza.

In urma anchetei s-a stabilit ca 61 de persoane au consumat carne dintr-un porc sacrificat in urma cu trei saptamani la care nu n-a efectuat examenul trichineloscopic. Conform directorului DSP Satu Mare acesta este cel mai grav caz inregistrat in ultimul deceniu in judet.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...