Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de trichineloza in satu mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform ANSVSA, in Satu Mare,16 persoane au fost diagnosticate cu trichineloza, ceea ce a determinat includerea zonei in categoria teritoriilor de focar.

Directorul Directiei de sanatate Publica (DSP) Satu Mare, Dorina Dragos Guran, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca 12 persoane se afla internate la Sectia de Boli Contagioase din Satu Mare iar alte patru persoane au ramas internate la Spitalul Orasenesc Negresti Oas. Printre bolnavi se afla si cinci copii, avand forme usoare si medii de trichineloza.

Totodata, alte 45 de persoane s-au prezentat la spitalul din Negresti Oas acuzand dureri si greturi, fiindu-se recoltate probe pentru analize. Rezultatele vor sosi marti, pana atunci fiind suspecte de trichineloza.

In urma anchetei s-a stabilit ca 61 de persoane au consumat carne dintr-un porc sacrificat in urma cu trei saptamani la care nu n-a efectuat examenul trichineloscopic. Conform directorului DSP Satu Mare acesta este cel mai grav caz inregistrat in ultimul deceniu in judet.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...