Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de trichineloza in satu mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform ANSVSA, in Satu Mare,16 persoane au fost diagnosticate cu trichineloza, ceea ce a determinat includerea zonei in categoria teritoriilor de focar.

Directorul Directiei de sanatate Publica (DSP) Satu Mare, Dorina Dragos Guran, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca 12 persoane se afla internate la Sectia de Boli Contagioase din Satu Mare iar alte patru persoane au ramas internate la Spitalul Orasenesc Negresti Oas. Printre bolnavi se afla si cinci copii, avand forme usoare si medii de trichineloza.

Totodata, alte 45 de persoane s-au prezentat la spitalul din Negresti Oas acuzand dureri si greturi, fiindu-se recoltate probe pentru analize. Rezultatele vor sosi marti, pana atunci fiind suspecte de trichineloza.

In urma anchetei s-a stabilit ca 61 de persoane au consumat carne dintr-un porc sacrificat in urma cu trei saptamani la care nu n-a efectuat examenul trichineloscopic. Conform directorului DSP Satu Mare acesta este cel mai grav caz inregistrat in ultimul deceniu in judet.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...