Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Focar de trichineloza in satu mare

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform ANSVSA, in Satu Mare,16 persoane au fost diagnosticate cu trichineloza, ceea ce a determinat includerea zonei in categoria teritoriilor de focar.

Directorul Directiei de sanatate Publica (DSP) Satu Mare, Dorina Dragos Guran, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca 12 persoane se afla internate la Sectia de Boli Contagioase din Satu Mare iar alte patru persoane au ramas internate la Spitalul Orasenesc Negresti Oas. Printre bolnavi se afla si cinci copii, avand forme usoare si medii de trichineloza.

Totodata, alte 45 de persoane s-au prezentat la spitalul din Negresti Oas acuzand dureri si greturi, fiindu-se recoltate probe pentru analize. Rezultatele vor sosi marti, pana atunci fiind suspecte de trichineloza.

In urma anchetei s-a stabilit ca 61 de persoane au consumat carne dintr-un porc sacrificat in urma cu trei saptamani la care nu n-a efectuat examenul trichineloscopic. Conform directorului DSP Satu Mare acesta este cel mai grav caz inregistrat in ultimul deceniu in judet.

Domnul Adrian Bența va fi speaker al Conferinței Meat.Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

Unul dintre cei mai mari experti financiari din Romania, domnul Adrian Benta, va fi speaker al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, evenimant care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov, sub genericul ”Reconfigurarea sectoarelor de carne și lapte față de noile realități ale...

Programul MADR de înființare și dezvoltare a formelor asociative
Autor: meatmilk  /   joi, 22 martie 2018

(Comunicat) Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că se află în desfășurare licitația deschisă pentru atribuirea contractului privind „Consiliere acordată producătorilor agricoli în vederea înființării și dezvoltării formelor asociative în sectorul agricol”, număr anunț de participare în SEAP nr....