Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Folosirea grăsimii animale ca biodiesel reduc emisiile de GHG

Autor: Meat MIlkmarți, 20 ianuarie, 2015

Biodieselul făcut din grăsime animală ar putea contribui la reducerea cu până la 85% la emisiile de GHG (gaze de seră) rezultate din procesarea produselor cu origine animala, potrivit Asociatiei Procesatorilor Europeni de Grăsimi și Asociația  EFPRA, informează Globalmeatnews.

Descoperirea a fost făcută în timpul unui studiu recent la Institutul pentru Energie și Cercetare a Mediului (IFEU) în Heidelberg, sud-vestul Germaniei.

În timp ce biodieselul făcut din grăsime animală a fost perceput pentru o lungă perioadă de timp a fi extrem de sustenabil, EFPRA a declarat că, având în vedere cota GHG prevăzută în Directiva privind Calitatea Carburanților, nu este vorba doar despre respectarea cerințelor minime – nivelul realizabil devine, de asemenea, din ce în ce mai important.

IFEU a examinat metodologia care subliniază calcul de economisire de 85%, ca parte a unui studiu comandat de EFPRA, care analizează în mod special modul în care sunt alocate emisiile gazelor cu efect de seră GHG rezultate din prelucrarea subproduselor de origine animală.

Biodieselul reprezinta un carburant alternativ pentru motoarele de tip diesel al carui principal avantaj il reprezinta faptul ca este un carburant regenerabil, non-toxic si biodegradabil. Deasemenea poate fi utilizat in majoritatea motoarelor de tip diesel fara a fi necesare modificari ample ale acestora, fiind obtinut in urma unor reactii chimice dintre lipide (de origine vegatala sau animala) cu un alcool in urma carora se obtin esteri ai acizilor grasi.

Pentru ca biodieselul sa corespunda in punct de vedere calitativ, trebuie sa ii lipseasca din compozitie alcoolii, catalizatorul, sapunurile, glicerina, trigliceridele care nu au reactionat sau au reactionat partial si acizii grasi liberi.

Niels Leth Nielsen, președintele EFPRA, a declarat: „Biodieselul facut din grasime animala nu numai că ajută la conservarea resurselor, acesta realizează de asemenea economii foarte mari în ceea ce privește emisiile de GHG. Asta înseamnă că deja avem acces la un biocombustibil avansat.”.

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...

Nou detector de metale de la Mettler Toledo
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Compania Mettler Toledo a lansat un nou detector de metale, Advantage Profil, care se pretinde că poate atinge niveluri de detecție care puteau fi observate la inspecțiile uscate, informează Globalmeatnews. Reprezentanții companiei Mettler Toledo au spus că "efectul produs" - semnalul electric detectat în unele alimente cu un nivel mare de...