Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fonduri apia pentru caprine pentru accesarea creditelor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit unui comunicat preluat de Agroingo, APIA elibereaza adeverinte beneficiarilor platilor nationale directe complementare (PNDC) din sectorul zootehnic, la specia bovine si respectiv ovine/caprine, pentru anul in curs.

Aceste adeverinte sunt necesare pentru a accesa credite de finantare a activitatilor curente, de la bancile care au incheiat conventii cu Agentia. Pana la aceasta data, APIA a incheiat conventii cu CEC Bank SA, BRD Groupe Societe Generale, Banca Comerciala Romana si Procredit Bank, in conformitate cu H.G. 1199/30.11.2011 si respectiv H.G. 1200/30.11.2011.
Creditele ofera producatorilor agricoli posibilitatea utilizarii de resurse financiare, necesare activitatilor curente, pana la efectuarea, de catre APIA, a platii primei pe cap de animal la care sunt indreptatiti.

Potrivit conventiilor, la solicitarea scrisa a fermierului, APIA va elibera o Adeverinta de inregistrare a fermierului prin care confirma:

a) ca Beneficiarul a depus cererea de plata pentru PNDC in sectorul zootehnic la specia ovine/caprine, respectiv bovine, pentru anul 2011;
b) ca au fost efectuate controalele si verificarile administrative asupra Cererii de plata depuse de catre Beneficiar, pana la data emiterii Adeverintei, conform reglementarilor in vigoare;
c) numarul de animale eligibile pentru prima pe cap de animal / exploatatia de bovine;
d) ca Beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plata la data emiterii Adeverintei si ca indeplineste conditiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite in cadrul PNDC sectorul zootehnic la specia ovine/caprine, respectiv bovine, in conformitate cu prevederile legislatiei in vigoare.

Valoarea creditului este de pana la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverintei.
Fondul de Garantare a Creditului Rural – FGCR IFN S.A. garanteaza pana la 50% din valoarea creditelor acordate de Banca. Cuantumul platilor nationale directe complementare in sectorul zootehnic, la specia ovine/caprine este de 40 lei/cap animal iar la specia bovine este de 410 lei/cap animal.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...