Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fonduri pentru IMM-uri, de la Ministerul Economiei

Autor: Maria Demetriadvineri, 15 iulie, 2016

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a lansat, marţi, primele două programe destinate IMM-urilor: „Comerţ“ și „Femeia antreprenor“.

 

Acestea sunt primele două din cele zece programe naţionale pe care le gestionează ministerul în 2016.

Denumirile oficiale ale celor două module de finanţare sunt „Programul de dezvoltare a activităţilor de comercializare a produselor şi serviciilor de piaţă“ şi „Programul naţional multianual pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii“.

 

Prin aceste programe naţionale se finanţează implementarea celor mai bune planuri de investiţii sau planuri de afaceri depuse online de către aplicanţi pe site-ul www.aippimm.ro, calcularea punctajelor planurilor de investiţii/afaceri făcându-se în mod automat, transparent şi în timp real.

 

Bugetul alocat Programului de comerţ şi servicii pentru anul 2016 este de 21,049 milioane de lei, prin implementarea programului în anul curent estimându-se acordarea de ajutor de minimis unui număr de minim 156 de beneficiari.

Valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil este de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 135.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

 

„Interesul potenţialilor beneficiari pentru Programul de comerţ şi servicii este unul important. În anul 2015, de exemplu, au fost depuse 1.229 de dosare şi au fost create 724 de noi locuri de muncă, 400 dintre acestea fiind din rândurile absolvenţilor sau şomerilor. Particularitatea Programului Comerţ şi Servicii de piaţă constă în capacitatea de a finanţa idei foarte variate, care aduc valoare adăugată economiei“, a precizat Claudiu Vrînceanu, secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

 

Bugetul aprobat pentru implementarea Programului dedicat femeilor antreprenor în anul 2016 este de 500.000 de lei, valoarea maximă a ajutorului financiar nerambursabil fiind de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar nu mai mult de 50.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Aplicaţiile informatice de înscriere sunt active pe site-ul www.aippimm.ro, completarea online a planurilor se desfăşoară fără probleme tehnice.

Regionalizarea, noul marketing al micilor procesatori de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 12 septembrie 2018

Autor: Ștefan Vârtaci În ultimii ani se observă existenţa unei tendințe pronunţate în direcţia concentrării producţiei și desfacerii în mâinile unor grupuri care se înscriu într-o tendinţă și mai mare, răspândită pe plan mondial. Să luăm exemplul Germaniei, care deţine în Europa locul întâi în procesarea cărnii....

10 mil. euro pentru Programul ”Lapte, fructe, corn” în anul școlar 2018-2019
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 iulie 2018

(Comunicat) Guvernul a aprobat o Hotărâre care stabilește pentru anul școlar 2018-2019 bugetul de implementare a Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023, modificând și completând astfel Hotărârea Guvernului nr. 640/2017.   Prin acest act normativ se introduc unele prevederi legate de stabilirea modului de...