Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fonduri suplimentare pentru oierii

Autor: Ilie Stoianvineri, 29 martie, 2013

Crescătorii de ovine din zonele defavorizate ar putea beneficia de o plată suplimentară de 4,5 euro pe cap de animal, a anunţat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

“În sectorul de ovine se simte o nevoie de a avea un sprijin mai mare întrucât în 2012 crescătorii au avut de suferit din cauza secetei iar preţul furajelor au crescut destul de mult. Am solicitat săptămâna trecută, la Bruxelles, o măsură prin care în sectorul de ovine din zonele defavorizate să acordăm o plată suplimentară de 4,5 euro pe animal. Măsura a fost primită bine de sector mai ales că în aceste zone, respectiv în cele montane şi submontane, avem peste 1,5 milioane de capete de ovine”, a spus Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, s-a întâlnit miercuri, la sediul MADR, cu membrii Consiliului Director ai Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România – PRO AGRO.

La discuţii au participat reprezentanţii Asociaţiei Fermierilor din Romania, Organizaţiei Naţionale Interprofesionale Vitivinicole, Ligii Utilizatorilor de Apă pentru Irigaţii din România, Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România, Uniunii Crescătorilor de Păsări din România, Asociaţiei Naţionale a Tinerilor Producători Agricoli din România, Patronatului Planta Romanica, Asociaţiei Crescătorilor de Ovine Dobrogea şi Federaţiei Oierilor de Munte. (Agerpres)

Recomandările DVSSA-Sibiu pentru crescătorii de ovine
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Activitarea de reproducţie (monta şi obţinerea de miei prin fătări în campanii organizate) reprezintă o etapă prioritară în tehnologia de creştere a ovinelor care asigură venituri importante prin vânzarea de miei vii, carne de miel, precum şi creşterea efectivului, sau înlocuirea animalelor reformate sau moarte, se arată într-o...

Controlul și eliminarea IVEMP în creșterea porcilor
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 14 ianuarie 2015

Infecția cu virusul encefalomiocarditei porcului – IVEMP (Encefalomyocarditis virus – EMPV) este o boală infecțioasă virală întâlnită la porcine de toate vârstele, îndeosebi la grupele de tineret porcin, fiind evidențiată printr-o mortalitate ce variază între 10% și 100%. Produsă de un cardiovirus, boala afectează deseori...