Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fonterra introduce Prețul fix al laptelui, ca instrument financiar

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 decembrie, 2018

Fonterra a anunțat că va introduce un nou instrument financiar, pentru a ajuta fermierii să câștige mai multă siguranță în primirea plăților pentru lapte, pentru sezonul respectiv.

 

În acest sens, cooperativa din Noua Zeelandă a afirmat că noul instrument cu preț fix pentru lapte poate ajuta cu bugetarea, planificarea și gestionarea rentabilității în fermă.

 

Prețul fix al laptelui se alătură unui set de șapte instrumente financiare care ajută fermierii să încaseze și să investească în fermele lor. Aceste instrumente cuprind Contractul de tip Share-up Over Time, Investment-Winn, Planul de reinvestire a dividendelor, Contractul de spot, Taxa contractuală pentru unități, ”Dolarul de recompensă al sursei agricole” pentru acțiuni și Smart Finance.

 

Șeful operațiunilor globale, Robert Spurway, a declarat, citat de Dairy Reporter: „Acest sezon ne amintește de volatilitatea pieței mondiale și de impactul pe care îl poate avea asupra prețului la lapte. În timp ce cooperativa gestionează această volatilitate cât se poate de bine atunci când vând produsele noastre, recunoaștem că agricultorii care simt povara fluctuației. Însă, instrumentul prețului fix îi poate ajuta.

 

Pe lângă faptul că oferă fermierilor posibilitatea de a obține mai multă siguranță, în ceea ce privește prețurile, prețul fix al laptelui va oferi, de asemenea, cooperativei, certitudinea cu privire la marjele pe care le poate obține din laptele furnizat. Este un câștig. ”

 

În dezvoltarea noului instrument, Fonterra a încorporat feedback-ul de la agricultori cu privire la instrumentele anterioare de stabilire a prețurilor și a spus că prețul fix al laptelui este mai transparent, mai flexibil și mai accesibil.

 

Cum functioneaza?

 

Toți fermierii din Fonterra vor avea posibilitatea de a participa lunar (cu excepția lunilor ianuarie și februarie). Prețul fix al laptelui va fi raportat la Piața NZX pentru produsele lactate, minus o taxă de serviciu de maxim 10c / kgMS inițial.

 

Pe parcursul unui sezon, fermierii vor putea să stabilească până la 50% din producția estimată de lapte pe exploatație.

 

Fonterra va pune la dispoziție cel puțin 1 milion kgMS la fiecare sezon și până la un total de 5% din cantitatea de lapte din Noua Zeelandă disponibilă într-un anumit sezon.

 

Pentru a simplifica așteptările crescânde ale fermierilor, cooperativa a anunțat că va reuni într-un singur cadru calitatea laptelui, a bunăstării animalelor și a mediului, oferindu-le o mai mare claritate cu privire la ceea ce trebuie să facă pentru astăzi și în viitor.

 

„Fonterra va stabili, de asemenea, o abordare mai clară și mai coerentă a modului de gestionare a situațiilor în care nu sunt îndeplinite standardele minime, contribuind la protejarea reputației marii majorități a fermierilor, a cooperativei și a industriei de produse lactate”, a adăugat Spurway. Noua abordare va fi finalizată pentru introducere în iunie 2019.

FAO: Indicele prețurilor a crescut în luna mai din cauza lactatelor
Autor: meatmilk  /   luni, 11 iunie 2018

(Comunicat) Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut în luna mai, înregistrându-se o creștere semnificativă a prețurilor la produsele lactate. Indicele FAO pentru prețurile alimentelor a înregistrat în medie 176,2 puncte în cursul lunii mai, în creștere cu 1,2% față de luna aprilie.   Indicele FAO...

FAO: Indicele prețurilor la alimente a rămas stabil
Autor: meatmilk  /   vineri, 4 mai 2018

Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare în aprilie a rămas în linii mari stabil, cu o medie de 173,5 puncte, fiind în creștere ușoară față de luna martie și mai mare cu 2,7% decât în aceeași lună a anului 2017.   Prețurile la cereale și la produsele lactate au continuat să crească, iar cele la zahăr au...