Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui

Autor: Maria Demetriadjoi, 14 martie, 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.

 

„De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea mondială s-a intensificat, determinată în principal de cererea mai puternică din Asia, inclusiv de China. Ca rezultat, ne așteptăm ca cererea de SMP să fie puternică.

 

„Oferta globala ramane peste nivelul sezonului trecut, dar productia a incetinit din cauza conditiilor meteorologice provocatoare in unele dintre cele mai mari regiuni de productie a laptelui din lume. Productia de lapte din Australia este in scadere cu 5-7%, iar acum se estimeaza ca va fi mai putin de 1% fata de anul trecut „, a spus Monaghan.

 

„Aici, în Noua Zeelandă, ca urmare a vremii fierbinți și uscate de la începutul anului, am revizuit cotele noastre de colectare a laptelui de la 1.550 m/kg, până la 1.530 m/kgMS, ceea ce înseamnă o creștere cu 2% față de anul trecut”, a adăugat el .

 

„Am văzut impactul pozitiv al acestei imagini de cerere-ofertă pe câteva fronturi, numărul ofertanților și, mai important, prețurile pentru produsele de referință care alcătuiesc prețul laptelui, care au crescut în ultimele șase analize GDT. Ca urmare, ne așteptăm ca cererea să rămână mai puternică, în raport cu oferta, pentru restul sezonului.”

Fonterra introduce Prețul fix al laptelui, ca instrument financiar
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 19 decembrie 2018

Fonterra a anunțat că va introduce un nou instrument financiar, pentru a ajuta fermierii să câștige mai multă siguranță în primirea plăților pentru lapte, pentru sezonul respectiv.   În acest sens, cooperativa din Noua Zeelandă a afirmat că noul instrument cu preț fix pentru lapte poate ajuta cu bugetarea, planificarea...

IFCN Dairy Research Network: În 2019, prețul laptelui în UE va crește considerabil
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 24 octombrie 2018

IFCN Dairy Research Network a dat publicității Raportul 2018, care vizează producția de lapte la nivel global și pentru fiecare țară în parte,  analizând productivitatea și prețurile fermelor. Din păcate, la fel cum constata și Rabobenk într-o analiză similară, România nu figurează în analiză, ”din cauza lipsei de...