Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui

Autor: Maria Demetriadjoi, 14 martie, 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.

 

„De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea mondială s-a intensificat, determinată în principal de cererea mai puternică din Asia, inclusiv de China. Ca rezultat, ne așteptăm ca cererea de SMP să fie puternică.

 

„Oferta globala ramane peste nivelul sezonului trecut, dar productia a incetinit din cauza conditiilor meteorologice provocatoare in unele dintre cele mai mari regiuni de productie a laptelui din lume. Productia de lapte din Australia este in scadere cu 5-7%, iar acum se estimeaza ca va fi mai putin de 1% fata de anul trecut „, a spus Monaghan.

 

„Aici, în Noua Zeelandă, ca urmare a vremii fierbinți și uscate de la începutul anului, am revizuit cotele noastre de colectare a laptelui de la 1.550 m/kg, până la 1.530 m/kgMS, ceea ce înseamnă o creștere cu 2% față de anul trecut”, a adăugat el .

 

„Am văzut impactul pozitiv al acestei imagini de cerere-ofertă pe câteva fronturi, numărul ofertanților și, mai important, prețurile pentru produsele de referință care alcătuiesc prețul laptelui, care au crescut în ultimele șase analize GDT. Ca urmare, ne așteptăm ca cererea să rămână mai puternică, în raport cu oferta, pentru restul sezonului.”

BF&D a publicat Global Dairy Top 10
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 24 iulie 2019

Cel mai recent raport al lui Brand Finance & Drink 2019 arată că, din nou, Nestlé din Elveția se află pe primul loc în clasamentul produselor alimentare, deși valoarea mărcii sale a crescut cu doar 1% pe an la 19,6 miliarde de dolari.   Privind mărcile din sectorul alimentar și al băuturilor, Nestlé este cel mai valoros,...

FAO: Cresc prețurile la brânzeturi, carne de porc și porumb
Autor: meatmilk  /   vineri, 7 iunie 2019

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial au crescut pentru a cincea lună consecutiv în luna mai, împinse de creșterea prețurilor la brânzeturi și porumb datorită condițiilor meteorologice nefavorabile.   Indicele FAO pentru prețurile la produsele alimentare, care urmărește modificările lunare ale prețurilor...