Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fonterra: Prețuri în creștere pe piața mondială a laptelui

Autor: Maria Demetriadjoi, 14 martie, 2019

Fonterra a revizuit în creștere prețul la laptele-materie primă. În acest sens, președintele John Monaghan afirmă că prognoza îmbunătățită a prețurilor la lapte reflectă creșteri ale prețurilor  la nivel mondial, în ultimul trimestru.

 

„De la actualizarea ultimei prețuri a laptelui în luna decembrie, cererea mondială s-a intensificat, determinată în principal de cererea mai puternică din Asia, inclusiv de China. Ca rezultat, ne așteptăm ca cererea de SMP să fie puternică.

 

„Oferta globala ramane peste nivelul sezonului trecut, dar productia a incetinit din cauza conditiilor meteorologice provocatoare in unele dintre cele mai mari regiuni de productie a laptelui din lume. Productia de lapte din Australia este in scadere cu 5-7%, iar acum se estimeaza ca va fi mai putin de 1% fata de anul trecut „, a spus Monaghan.

 

„Aici, în Noua Zeelandă, ca urmare a vremii fierbinți și uscate de la începutul anului, am revizuit cotele noastre de colectare a laptelui de la 1.550 m/kg, până la 1.530 m/kgMS, ceea ce înseamnă o creștere cu 2% față de anul trecut”, a adăugat el .

 

„Am văzut impactul pozitiv al acestei imagini de cerere-ofertă pe câteva fronturi, numărul ofertanților și, mai important, prețurile pentru produsele de referință care alcătuiesc prețul laptelui, care au crescut în ultimele șase analize GDT. Ca urmare, ne așteptăm ca cererea să rămână mai puternică, în raport cu oferta, pentru restul sezonului.”

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...

Noua Zeelandă prognozează prețul laptelui în scădere
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 1 februarie 2019

Compania de produse lactate Sinlait, din Noua Zeelandă, a declarat că renunță la prognoza prețului laptelui pentru sezonul 2019, la NZ $ 6.25 kgMS (US $ 4.28), din prețul anunțat anterior de 6.75 USD (4.63 dolari SUA).   Schimbarea a fost așteptată de ceva timp din cauza scăderii prețurilor la produsele lactate și a fost...