Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Food: diwali, festivalul mancarii indiene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

(Comunicat) Festivalul luminilor si inceputul noului an hindus, pot fi sarbatorite anul acesta in cadrul Indian Food Festival, pana in 25 noiembrie la Crowne Plaza Romania.

Evenimentul isi propune sa promoveze mancarea traditionala specifica regiunilor din India cunoscute pentru savoarea culinara, cum ar fi Goa si Mumbai si sa ofere vizitatorilor sai o aventura senzoriala de neuitat.

Diwali, care in traducere libera inseamna rand de lampi, este o importanta sarbatoare hindusa ce reuneste familiile an de an si reprezinta triumful binelui asupra raului. Obiceiul cere ca in aceasta perioada sa se aprinda in mod simbolic cat mai multe lampi, in semn de bucurie. Sarbatoarea va fi celebratata in Romania de catre Crowne Plaza Bucuresti printr-o incursiune a simturilor culinare.

Delicioasele mancaruri traditionale vor fi preparate de master chef-ul Crowne Plaza Bucuresti, Ashlie Dias, un expert al bucatariei indiene, acesta fiind originar chiar din Mumbai, India. Cateva dintre delicioasele preparate care vor rasfata simturile culinare ale doritorilor vor fi: Tandoori Chicken – pui marinat in pasta de usturoi si ghimbir, iaurt si condimente, Chicken Biryani – bucati suculente de pui si orez basmati gatite cu sofran si apa de trandafiri, Seafood peri peri – creveti, midii, calamar si Chilli, cu sos si Bebinca – straturi subtiri de clatite din lapte de cocos.

Diversitate este cuvantul care descrie cel mai bine India, dar si bucataria indiana. Fiecare regiune are retetele si condimentele ei specifice dar au in comun explozia de arome pe care o poti experimenta. Desi populatia este in mare parte vegetariana, se consuma si carne. Pe langa aromele unice,un alt motiv pentru care ai putea sa iubesti mancarea indiana este faptul ca se incadreaza in categoria mancarurilor picante.

Iubitorii aventurilor culinare pot sa experimenteze bucataria indiana, alegand intre mese cu meniuri à la carte, cine variate cu bufet , dar si un Sunday Brunch inspirat din bucataria indiana, duminica 18 si 25 noiembrie, de la ora 12.30pm la ora 16.30pm. In plus, cei ce vor sa isi exprime creativitatea pot invata noi tehnici de gatit in cadrul lectiilor culinare sustine chiar de master chef-ul indiasn Ashlie Dias, ce vor avea loc joi, 15 noiembrie, incepand cu ora 18:00.

Indian Food Festival face parte dintr-o serie de evenimente dedicate bucatariei asiatice organizate de Crowne Plaza Bucuresti.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...