Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Formcook – „Calitate si Sanatate”

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Alimentatia sanatoasa este o necesitate impusa de ritmul alert al vietii moderne, de aceea, pentru obtinerea unor produse de calitate, gatite intr-un mod sanatos, este important sa folosim cele mai noi tehnologii existente pe piata.

EXANTAS TEHNOLOGIE ALIMENTARA repre­zinta, pentru Romania si Grecia, compania Formcook din Suedia, un prestigios producator de ehipamente industriale de gatit sanatos, cu o experienta vasta in formarea si gatirea preparatelor din carne, legume si a produselor de panificatie.

Deviza producatorului Formcook este: Calitate si Sanatate. Compania produce masini care obtin ceea ce este mai bun din produsele alimentare. Masinile Formcook combina ultimele inovatii tehnice cu o cantitate mare de experienta si cu­nos­tinte acumulate de-a lungul timpului.

Gatind cu masinile Formcook, se asigura un produs care va fi:
• controlat pe tot traseul de gatire
• sigur si cu o durata de valabilitate indelungata
• uniform gatit
• cu aspect “home made”
• mai sanatos
• cu mai putina grasime
• mai suculent.

De ce mai sanatos cu tehnologia Formcook?
Nu trebuie sa folosim grasimi sau uleiuri aditionale cand gatim deoarece, astfel, se realizeaza o gatire profunda care da produsului un aspect ne-natural, mai multa grasime si un gust incarcat.

Cu Formcook, datorita benzii de gatire care este solida, sucurile naturale si grasimile din produs raman pe banda, permitand ca produsul sa fie gatit in acestea. Unele sucuri vor fi absorbite de catre produs rezultand un randament ridicat, natural, fara aditivi.

Gatitul fara grasimi este sanatos si indicat intr-o perioada in care stiinta ne avertizeaza asupra bolilor legate de alimentatie (diabet, boli de inima, supraponderabilitate etc.).

Igiena cu masinile de la Formcook
Igiena este cruciala in industria de procesare a produselor alimentare. Este important sa existe posibilitatea de a curata echipamentul folosit repede si eficient. O masina care este usor de curatat creste calitatea aplicatiei. O igiena buna si o manevrare corespunzatoare va minimiza riscul de contaminare.

Masina Formcook de formare Wiking 6 contine cateva piese ce trebuie indepartate inainte de curatare si care pot fi asezate pe un carucior practic pentru o spalare usoara. Toate masinile de gatit oferite de companie sunt dotate cu un sistem de curatare cu apa calda si o pompa cu presiune inalta pentru a curata banda de gatire. Echipamentele mai sunt dotate si cu tavi pentru grasime de-a lungul marginilor si cu terminatii de colectare pentru grasimi / sucuri, de asemenea, usor de curatat.

Combi Cooker are un sistem de curatare integrat ce foloseste abur si aer fierbinte pentru o curatare usoara a interiorului masinii. Pentru cea mai buna calitate si igiena, toate masinile Formcook sunt construite din otel inoxidabil.

Wiking 6
Este o masina stabila, in intregime mecanica, pentru produse alimentare care lucreaza cu presiune scazuta, ceea ce face posibila formarea produselor delicate si sensibile.

Cu aceasta masina, se pot forma produse cu o grosime pana la 40 mm si cu orice forma, chiar si 3D.

Masina de format Wiking 6 este foarte precisa in cantarire si este usor de folosit si intretinut. Masina are, ca optiune, si un dispozitiv de rostogolire a chiftelelor.

Contact Cooker
Cea mai eficienta metoda de a transfera caldura unui produs este prin contact pe ambele parti: conductie. Produsul este amplasat intre doua benzi de gatire care intra in contact cu placile de incalzire. Energia este transferata de la placile de incalzire prin intermediul benzilor de gatire catre produs. Include un sistem continuu de curatire a benzilor. Contact Cooker usuca suprafata produsului si o coaguleaza, rezultand o crestere a randamentului si o gatire rapida.

Cuptorul Combi
In acest cuptor patentat se foloseste la gatire o combinatie intre convectie si conductie. Fiecare zona de gatire poate fi controlata individual, oferind clientului nelimitate posibilitati de reglare.

Placile de incalzire asigura o gatire prin contact la partea inferioara. Aburul asigura o fragezime produsului, un transfer termic mai bun, suculenta si un randament ridicat.
Aerul fierbinte de pana la 280oC confera o rumenire rapida a suprafetei produsului si asigura un transfer termic. Include un sistem continuu de curatare a benzilor. Dispozitivul de intors ofera posibilitatea ca produsul sa fie gatit prin contact pe ambele parti. Produsul va capata un aspect de “home made”.

Fabricarea produselor din carne de vită cu un conținut redus de grăsimi
Autor: Cristina Gavrilut  /   vineri, 1 martie 2019

Reducerea conținutului total de grăsimi din carnea prelucrată nu este doar de dorit, ci este și fezabilă. Diferite combinații de substituenți grași pot reduce în mod semnificativ conținutul caloric și nivelul de grăsimi saturate. Aceasta ar putea duce la o nouă categorie de produse care să aibă un gust acceptabil și un grad ridicat...

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...