Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Forumul China – Europa Centrală şi de Est se va ține la Indagra

Autor: Meat MIlkmiercuri, 17 septembrie, 2014

(Agerpres) Forumul China – Europa Centrală şi de Est (ECE) din care fac parte 16 state, între care şi România, se va desfăşura anul acesta, pentru prima dată în afara Chinei, la Bucureşti – în cadrul Indagra.

„Nu s-a organizat până acum în afara Chinei în niciun an acest forum. A fost un efort diplomatic extraordinar ca România să organizeze acest forum. Este primul an când au luat o decizie să organizeze în afară şi a fost o bătălie între noi şi Bulgaria, bineînţeles nu una afişată, pentru că şi ei doreau să organizeze un astfel de eveniment. Faptul că după vizita ministrului Agriculturii din China s-a decis organizarea în România, eu cred că este un succes diplomatic pentru că, dincolo de discuţiile directe cu ministrul Agriculturii, am avut discuţii directe cu miniştrii din cele 16 state. Majoritatea şi-au dat acordul ca România să organizeze acest forum. Cu alte cuvinte, la Indagra, va avea loc o masă rotundă a miniştrilor din cele 16 state împreună cu ministrul Agriculturii din China, în care vom căuta cele mai bune metode de colaborare între statele noastre, în beneficiul ambelor părţi”, a declarat ministrul agriculturii, Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, piaţa din China este una imensă, iar România s-a oferit să fie chiar o poartă de intrare şi „de aceea vrem să creăm un centru special pentru exporturile de produse agroalimentare din ECE. (…) Vom avea câte un stand pentru fiecare din statele participante, din cele 16, la care se adaugă 10 standuri pentru agenţii comerciali din China, care vor să expună la Indagra!”, a adăugat Daniel Constantin.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...