Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Forumul European al Crescătorilor de Animale

Autor: Meat MIlkmarți, 23 septembrie, 2014

Sommet de l’Elevage, expoziţie organizată în Clermont-Ferrand/Cournon este una dintre cele mai mari evenimente internaţionale specializate în domeniul creşterii animalelor. La ediţia din 2014, ce se va desfăşura în perioada 1-3 octombrie, vor fi peste 1.250 de expozanţi şi sunt aşteptaţi mai mult de 82 de mii de vizitatori, inclusiv 3.300 din afara Franţei, informează Agroinfo.

Clermont-Ferrand se află în mijlocul Masivului Central, cea mai mare regiune producătoare de bovine de carne din Europa. De-a lungul anilor, Sommet s-a consacrat ca un forum de afaceri dedicat, în primul rând, crescătorilor profesionişti şi prezentării animalelor de reproducţie.
În 2014, peste 2.000 de animale cu o valoare genetică ridicată vor reprezenta 22 de rase de bovine franceze şi europene, 26 rase de ovine, 16 rase de cai etc. Vor fi prezentate în show 850 bovine de carne, 450 vaci de lapte, 400 oi şi peste 300 cai.

Importanţa evenimentului este recunoscută la cel mai înalt nivel, în fiecare an oficialităţi din lumea politică fiind prezente la deschiderea evenimentului şi la întâlnirile cu profesioniştii din sectorul agricol. Anul trecut a fost prezent la deschiderea târgului chiar preşedintele francez.

Întâlnirile dintre factorii de decizie din lumea politică şi asociaţiile crescătorilor de animale, care au loc pe parcursul evenimentului, precum şi declaraţiile şi anunţurile importante privind politicile agricole sunt urmărite de presa internaţională.
Pe parcursul celor trei zile, Sommet de l’Elevage oferă un program amplu de vizite la ferme, evenimente profesionale, demonstraţii practice şi conferinţe care dezbat teme importante pentru sectorul creşterii animalelor. (Mai multe, pe www.agroinfo.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...