Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Franța: carne de cal folosită în experimente farmaceutice, vândută pentru consum!

Autor: Meat MIlkmarți, 17 decembrie, 2013

Poliţia franceză a arestat 21 de persoane în sudul Franţei, într-o acţiune ce sprijină o investigaţie privind un nou scandal privind comercializarea cărnii de cal. Mai concret, procurorii susţin că animalele erau folosite la testarea medicamentelor noi, apoi carnea lor ajungea pe rafturile mai multor magazine din Hexagon.

Potrivit rechizitoriului formulat, sute de cai, aparţinând gigantului farmaceutic Sanofi, au fost vânduţi la abator, după ce în prealabil le-au fost falsificate actele vaterinare, relatează AFP.

Peste 100 de ofiţeri au fost implicaţi în acţiunile de percheziţionare ale poliţiei, care au vizat câteva birouri Sanofi şi mai multe abatoare, printre care unul aflat pe teritoriul Spaniei, în Gerona.

Reprezentanţii Sanofi au declarat că vor coopera cu organele de anchetă „în elucidarea unei posibile fraude”. (antena3.ro)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...