Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Franta investigata de ue pentru nereguli in fermele de porcine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Global Meat News, organizatia pentru bunastarea animalelor, Alsace Nature, a inaintat o plangere la Comisia Europeana impotriva Frantei, punctand incalcarea directivei europene privind bunastarea si sanatatea porcilor.

Asociatia sustine ca, desi directiva privind materialul de asezamant pentru suine precum, paiele, fanul sau lemnul, obligatorie in fermele pentru porci, si care a fost adoptata de legislatia Frantei, administratia a ales sa traca cu vederea aceste nereguli pentru a nu supara fermierii.

Prima plangere a fost facuta in 2009, cu toate ca au fost luate la cunostinta cauzele de ingrijorare, Comisia Europeana a decis sa implementeze un program educational si a organizat work-shop-uri despre manipularea materialelor in ferme, nu s-a demarat nicio ulterioara investigatie pentru a se vedea daca intr-adevar regulile au fost implementate de catre fermieri.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...