Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Franta investigata de ue pentru nereguli in fermele de porcine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Global Meat News, organizatia pentru bunastarea animalelor, Alsace Nature, a inaintat o plangere la Comisia Europeana impotriva Frantei, punctand incalcarea directivei europene privind bunastarea si sanatatea porcilor.

Asociatia sustine ca, desi directiva privind materialul de asezamant pentru suine precum, paiele, fanul sau lemnul, obligatorie in fermele pentru porci, si care a fost adoptata de legislatia Frantei, administratia a ales sa traca cu vederea aceste nereguli pentru a nu supara fermierii.

Prima plangere a fost facuta in 2009, cu toate ca au fost luate la cunostinta cauzele de ingrijorare, Comisia Europeana a decis sa implementeze un program educational si a organizat work-shop-uri despre manipularea materialelor in ferme, nu s-a demarat nicio ulterioara investigatie pentru a se vedea daca intr-adevar regulile au fost implementate de catre fermieri.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...