Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Franta investigata de ue pentru nereguli in fermele de porcine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Global Meat News, organizatia pentru bunastarea animalelor, Alsace Nature, a inaintat o plangere la Comisia Europeana impotriva Frantei, punctand incalcarea directivei europene privind bunastarea si sanatatea porcilor.

Asociatia sustine ca, desi directiva privind materialul de asezamant pentru suine precum, paiele, fanul sau lemnul, obligatorie in fermele pentru porci, si care a fost adoptata de legislatia Frantei, administratia a ales sa traca cu vederea aceste nereguli pentru a nu supara fermierii.

Prima plangere a fost facuta in 2009, cu toate ca au fost luate la cunostinta cauzele de ingrijorare, Comisia Europeana a decis sa implementeze un program educational si a organizat work-shop-uri despre manipularea materialelor in ferme, nu s-a demarat nicio ulterioara investigatie pentru a se vedea daca intr-adevar regulile au fost implementate de catre fermieri.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...