Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Franţa și Anglia conduc în Top-ul ilegalităților comerțului cu produse din carne

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 17 aprilie, 2013

După modelul ”hoțul strigă hoții!”, Franța și Anglia au fost nominalizate de ancheta derulată la nivel european țările în care legislația, în privința afacerilor cu produse din carne, a fost încălcată sistematic. Potrivit rezultatelor oficiale, Franţa a găsit mai multe cazuri de carne de cal nedeclarată în produse etichetate drept conţinând doar carne de vită decât orice altă ţară din Uniunea Europeană, mai mult de una din opt mostre fiind testate pozitiv, potrivit primelor rezultate ale testelor ADN comandate în urma scandalului cu carne de cal, informează Reuters.

Comisia Europeană va anunţa rezultatele testelor în cursul zilei de marţi, însă surse UE citate de agenţia de presă susţin că, potrivit unui raport CE din 9 aprilie, din 353 de teste efectuate în Franţa, 47 au relevat prezenţa ADN-ului de cal.

Raportul CE include date complete din 11 ţări europene. Grecia a înregistrat al doilea cel mai mare număr de rezultate pozitive (36 din 288), cu o rată de 12,5%. Germania a găsit ADN de cal în 29 de mostre din 867.

În Marea Britanie, unde carne de cal a fost deja găsită în hamburgeri şi alte produse vândute de lanţuri de magazine, precum Tesco, niciun test din 150 efectuate în total nu a relevat prezenţa ADN-ului de cal.

Potrivit unui oficial UE citat, de asemenea, de Reuters, Marea Britanie a înregistrat cele mai multe rezultate pozitive pentru prezenţa fenilbutazonei, un medicament veterinar cu posibile consecinţe negative pentru oameni, în cadrul unui al doilea set de teste asupra cărnii de cal destinate consumului uman. Să ne amintim că, la începutul scandalului cărnii de cal, aceste două țări au acuzat nefondat România de încălcarea legiislației naționale și europene. (AGERPRES)

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...