Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

FrieslandCampina a introdus primul lapte certificat ”PlanetProof”

Autor: Mircea Demetermiercuri, 19 decembrie, 2018

FrieslandCampina a anunțat că a devenit prima companie din domeniul lactatelor care lansează, deocamdată în Olanda, laptele obținut în mod durabil, obținând certificarea și dreptul de etichetare „PlanetProof”, acordate de firma de certificare Stichting Milieukeur, care stabilește standardul pentru o abordare mai largă a durabilității pentru agricultură și horticultură.

 

În acest sens, directorul Stichting Milieukeur, Gijs Dröge, a declarat: „Este o mare realizare din partea producătorilor de produse lactate de la FrieslandCampina, ca ei să îndeplinească toate cerințele mărcii de calitate durabilă, iar, din data de 17 decembrie, să ofere produse durabile, cu un impact direct în privința protecției mediului.

 

Laptele „PlanetProof” provine din ferme și companii lactate care implementează măsuri de protecție a mediului și de promovare a bunăstării animalelor. Acestea includ utilizarea energiei durabile, limitarea emisiilor de CO2 și utilizarea pesticidelor. Aceasta implică, de asemenea, practicarea pășunatului în aer liber pentru vaci.

 

Laptele costă cu câțiva cenți mai mult, decât laptele obișnuit, iar veniturile sunt direct benefice pentru producătorii de lactate implicați.

 

Referindu-se la acest succes, CEO-ul Royal FrieslandCampina N.V., Hein Schumacher, a declarat, citat de European Supermarket Magazine: „Prin achiziționarea de produse lactate cu eticheta” Planet Proof „, consumatorii pot recompensa direct producătorii de lactate care se dedică bunăstării animalelor și îmbunătățirii naturii și mediului.

 

Este, de asemenea, o încurajare pentru alți fermieri de produse lactate să-și facă ferma mai durabilă. Acest lucru nu este numai bun pentru sector, ci și pentru noi toți „.

 

Anterior, retailerul olandez Coop Supermarkten a anunțat planurile de a introduce produse lactate certificate Stichting Milieukeur, durabile, până la începutul anului viitor, FrieslandCampina fiind prima companie care a reușit să îndeplinească toate condițiile de durabilitate și să primească această certificare.

Tetra Pak a publicat Raportul de Sustenabilitate 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak marchează 21 de ani de raportare privind sustenabilitatea și își face cunoscute acțiunile, investițiile și obiectivele în acest domeniu.   În ultimele două decenii, abordarea companiei în ceea ce privește raportarea sustenabilității a evoluat semnificativ, de la primul raport din 1999 în care se...

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iunie 2019

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.   Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere...