Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

FrieslandCampina dorește limitarea utilizării fosfaților în fermele sale

Autor: Maria Demetriadmiercuri, 25 octombrie, 2017

Într-o scrisoare adresată producătorilor de produse lactate din cooperativă, consiliul FrieslandCampina a abordat probleme legate de sistemul național de drepturi de folosință a fosfaților în Țările de Jos.

 

În acest sens, cooperativitatea olandeză a afirmat că a invitat pe toți membrii săi să nu producă mai mult fosfat decât necesarul fiecărei ferme de lapte, dar să distribuie cât mai mult lapte posibil pe tot parcursul anului, susținând că acest lucru va împiedica nu numai un potențial dezechilibru între oferta de lapte și capacitatea de procesare, ci și o eventuală oprire a furnizării de lapte.

 

A fost introdus un nou sistem

 

Începând cu 1 ianuarie 2018, în Olanda va exista un sistem de drepturi de utilizare a fosfatului pentru bovinele de lapte. Pentru producători, provocarea va fi ca fiecare fermă de lapte va fi nevoită să își coreleze anual efectivele și producția de fosfați pe vaca, la drepturile de fosfat disponibile și achiziționate și să distribuie producția pe parcursul anului cât mai mult posibil.

 

Dacă producția de fosfați este prea ridicată în prima jumătate de an, va trebui compensată printr-o producție mai scăzută de fosfați determinând, prin urmare, o producție de lapte mai mică și / sau o creștere a animalelor mai mici în a doua jumătate a anului.

 

În luna august, FrieslandCampina a efectuat un sondaj în rândul producătorilor de produse lactate membri ai cooperativei, în ceea ce privește producția de lapte așteptată pentru perioada cuprinsă între 1 octombrie 2017 și 1 octombrie 2018.

 

Rezultatele sondajului au arătat că numărul de fermieri care promovează drepturile de fosfat la care producătorii de lactate aspiră să îl preia, este de multe ori mai mare decât numărul de drepturi de vânzare efectiv. Mai mult, ei au indicat că doresc să crească numărul de vaci care produc lapte în fermele lor, ajustând cota animalelor tinere.

 

Compania a afirmat că, în privința capacității de procesare proprie și capacitatea pe care a contractat-o ​​de la terți, în 2018, par să fie suficiente pentru a putea procesa laptele furnizat de toți membrii săi, pe baza presupunerii că toți membrii FrieslandCampina vor rămâne la, sau sub nivelul statutar, din sistemul de drepturi la fosfat și că vor reuși să reducă oferta de vârf din ianuarie până în mai 2018, asigurând o aprovizionare mai constantă cu lapte pe tot parcursul anului.

 

De la abolirea cotelor de lapte la 1 aprilie 2015, aprovizionarea cu lapte a crescut brusc în Țările de Jos. FrieslandCampina a investit în capacitatea de procesare, în conformitate cu strategia sa, ”Route2020”. În 2018, capacitatea de procesare va depăși cea a anului 2017.

 

În cazul în care se va dovedi că nu este posibil să se prevină orice dezechilibru între aprovizionarea cu lapte și capacitatea de procesare, FrieslandCampina a declarat că va anunța o suspendare temporară a acestui demers, informează DairyReporter.

Brexit: Industria cărnii din UK va fi strivită de barierele vamale impuse de OMC
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Producătorii de carne din Marea Britanie spun că va fi greu, după Brexit, ieșind din UE fără o înțelegere comercială . În acest sens, organizațiile din sectorul cărnii au avertizat un comitet al parlamentului britanic că industria va suferi consecințe grave, în cazul în care Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană în martie...

Prin calitate, Danish Crown vrea să fie liderul modial al producției de cârnați
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 8 noiembrie 2017

Directorul executiv al DAT-Schaub-Danish Crown, Jan Roelsgaard, dorește câteva mari achiziții, în timp ce filiala daneză Crown își propune să devină cel mai bun producător de cârnați din lume.   ”Dacă există ceva bun de vânzare, vom cumpăra”, a declarat Roelsgaard pentru GlobalMeatNews,  după ce compania a vândut...