Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

FrieslandCampina începe construcția unui nou centru de distribuție

Autor: Nora Marinmiercuri, 13 septembrie, 2017

FrieslandCampina anunță demararea unei investiții care vizează dezvoltarea propriei logistici, prin consrtruirea unui nou Centru de distribuție. Construcția a început în localitatea Meppel, din Olanda.

 

Noua facilitate de 31.000 m2 va fi utilizată pentru depozitarea și transferul produselor lactate FrieslandCampina destinate piețelor de export și poate găzdui  45.000 de paleți.

 

Acesta va stoca și transfera produse lactate din locațiile de producție din Beilen și Meppel. În timpul funcționării, centrul va crea aproximativ 35 de locuri de muncă și va respecta cele mai recente cerințe în domeniul siguranței alimentare și al siguranței la incendiu.

 

În prezent, activitățile sunt distribuite în patru depozite din Hoogeveen, Heerenveen, Meppel și Veendam din Olanda.

 

La finalizarea investiției, pe lângă economiile anuale de eficiență, va fi realizată o reducere a cheltuielilor de transport, ceea ce înseamnă, de asemenea, o reducere a emisiilor de CO2 de 648.000kg.

 

Noua clădire va fi certificată de BREEAM ca fiind ”foarte bună”, ceea ce înseamnă că lucrările de construcție sunt realizate și într-un mod durabil, folosind materiale durabile, informează Dairy Reporter.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

COMAGRI: Declarație privind PAC 2021
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 23 mai 2018

În data de 22 mai, Comisia pentru Agricultură a Parlamentului European a dat publicității o Declarație în care enunță principalele condiții care trebuie avute în vedere, la elaborarea exercițiului financiar al Uniunii Europene, pe componenta agroalimentară, în perioada 2021-2027.   În document se...