Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Frigider de Za'duff

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Nume: ANDREI-CODRUT VACARU
Data si locul nasterii: in mijlocul lui iunie, anul de gratie 1980, Brasov
Starea civila: casatorit
Profesie: eu am vrut mereu sa cant; ai mei m-au trimis sa invat ca sa pot munci si-am ajuns jurnalist in Romania
Hobby-uri: deci, muzica
Mancaruri favorite: cand eram student, iubeam pastele cu zahar si biscuitii; nici n-ai idee ce buni sunt cand n-ai bani!

„Za'Duff canta rock. Niciodata altceva decat rock. Despre femeile care i-au iubit sau urat, despre barbatii care beau gandindu-se la femeile care i-au iubit sau urat. Za'Duff este: Andrei Vacaru (vocal si chitarist) Mysha Ungureanu (chitarist si backing vocal),Teddy Olaru (bas si backing vocal), Daniel Secarea (tobe)”. Asa suna o succinta caracterizare a trupei in varsta de cinci ani, cu nume de canicula, facuta chiar de liderul trupei, Andei Vacaru. Descrierea interiorului frigiderului propriu a durat ceva, insa, mai mult…

FDC: Esti jurnalist cu norma intreaga si, in acelasi timp, solist al trupei Za’duff. Cum reusesti sa te imparti intre emisie si repetitii si concerte?

AV: Pai… incepi prin a nu te mai gandi la pensie. Pentru ca, in stilul asta, nu o apuci. In rest, faci tot felul de combinatii luate cate 14, ca sa le poti face pe toate. Apoi, inca de cand te angajezi, ii spui sefului ca tu ai o trupa si ca nu renunti. {i te rogi sa inteleaga. Nu de alta, dar altfel ai merge la munca tunand si fulgerand.

FDC: Daca ar trebui sa alegi intre trupa si cariera de jurnalist, la care dintre ele te-ai opri?

AV: Daca s-ar putea trai cu adevarat din muzica la noi in tara, cine nu ar alege o cariera in acest domeniu? Acum, sa nu intelegi ca nu imi place meseria pe care mi-am ales-o. Dimpotriva… Dar parca e mai frumos sa duci o viata ca in filmele americane. Sa auzi publicul urland…

FDC: Ce inseamna muzica pentru tine?

AV: Asta e o intrebare foarte grea. Inseamna prea multe ca sa le descriu in cateva randuri. Inseamna ceea ce esti, inseamna sa visezi in continuare atunci cand autoritatile iti ingroapa orice sansa de a trai normal, inseamna sa traiesti ceea ce ti-ai imaginat de cand erai mic.

FDC: S-au schimbat obiceiurile tale alimentare din cauza meseriei de jurnalist si a activitatii la trupa Za'duff?

AV: Oooo, categoric, da! Sa le luam pe rand: cand esti jurnalist, mananci pe apucate, de obicei cate un sandvici, care are toate sansele sa fie expirat sau cu prea mult conservant. Daca nu reusesti nici macar atat, te asteapta, seara tarziu, un meniu de la fast food si nu mai dormi bine toata noaptea. Cat despre mancarea de trupa, am noroc. Cand suntem la cantare, Misu, chitaristul trupei, tine mortis sa manance o ciorba. Asa ca ma iau dupa el. Cine zicea ca viata de artist nu e sanatoasa?!

FDC: Consideri ca ai un regim alimentar sanatos?

AV: De cand am plecat de la mama, nu. Noroc cu sotia mea. De cand m-am insurat, ea mai incearca sa faca ceva gatit. Din cand in cand, reuseste.

FDC : Faci sport? Mergi la sala de trei ori pe saptamana, ca orice vedeta care se respecta?

AV: Hahaha! Presupui ca sunt atent la ce se intampla in show-biz-ul romanesc, unde sala e prilej de a fi vazut de lumea buna. Ei, bine, nu! Cand ai de alergat cu filmari toata ziua, iar seara trebuie sa mergi la repetitii, sala ramane ceva unde unii se duc… si de unde se intorc transpirati. Noi facem efort pe scena. Si, daca vezi cum curg apele pe noi la un concert, realizezi ca asta face cat doua zile la sala. Chiar acum mi-am dat seama de ce niciun membru al trupei nu s-a ingrasat.

FDC: Care este sportul tau preferat? Si, ca sa ramanem in actualitate, ai vreo echipa de fotbal favorita la Mondial?

AV: Prefer voleiul. Am prestat asa ceva in liceu si eram chiar la juniori in campionatul national. Am avut colegi care au ajuns chiar in echipa nationala de volei. Daca nu ma pot lauda eu, macar sa ii laud pe ei… La campionatul mondial de fotbal, echipa mea favorita este, evident, Romania. Nu de alta, dar sunt cei mai cuminti din fata televizoarelor.

FDC: Cand mergi la cumparaturi, cum selectezi produsele? Citesti informatiile de pe etichete?

AV: Am incercat sa fac si asta. M-am enervat dupa 15 minute, pentru ca nu reusisem sa gasesc nici macar o paine care sa nu contina substante despre care nu invatasem la chimie. Asta m-a facut sa cumpar o masina de facut paine. Apropo, cine a luat spaga pentru a legifera CODEX ALIMENTARIUS?

FDC: Ce produse din carne preferi?

AV: Teoretic, cam tot ce se poate pune pe gratar. Mai putin carnea de oaie. Dar, aproape in fiecare dimineata, ma multumesc cu mezeluri. Cum era intrebarea aia cu eticheta? Recunosc, am renuntat sa identific substantele continute de produsele din carne.

FDC: Ce alimente nu lipsesc niciodata din frigiderul tau?

AV: Legumele. Chiar daca eu nu le mananc, sotia mea le cumpara. In rest, mustarul, ketchup-ul si cate o cutie de lapte care, culmea, rezista si doua saptamani. Si ma gandesc: „Ce vaci «tapene» exis­ta in tara asta mioritica!

FDC: Care sunt antipatiile tale alimentare, alimentele pe care nu le-ai tine niciodata in frigiderul tau?

AV: Nu suport, dar deloc, spanacul, urzicile si alte buruieni precum stevia. Bleah!

FDC: Cum te descurci in bucatarie? Gatesti tu insuti?

AV: Am gatit la inceputul casatoriei, ca sa imi conving sotia ca sunt vrednic. Apoi mi-am dat seama ca ea stie si mai putine retete si m-am linistit. Acum o intreb mereu unde sunt lingurile, farfuriile si chiar cafeaua…Inca o dovada ca suntem dependenti de femei.

FDC: Ce feluri de mancare iti ies cel mai bine?

AV: Sandviciurile. Si, in perioada de care vorbeam, preinsuratoare, ma pricepeam de minune sa fac pizza. Cu blat facut de mine, ca sa ne intelegem. {i asta era tot ca un fel de sala. Fara mixer, intorci la aluat de-ti vine rau… Dar prinde bine, mai ales la degete.

FDC: Care este felul tau de mancare preferat?

AV: Mancarea de mazare. Cred ca este o reminiscenta din copilarie. A, si mai e ceva: crema de zahar ars. E drept ca, daca mananci ca haplea, se face ficatul cam cat porcul de Craciun.

FDC: Care bucatarie internationala ti se pare mai apetisanta? Dar cea mai sanatoasa?

AV: N-am una preferata, dar stiu una pe care nu mai vreau s-o incerc. Cea frantuzeasca. Nu stiu ce e cu ei, dar cred ca, din plictiseala, amesteca exact ce noi consideram ca nu se potriveste. Or fi francezii foarte apreciati, dar…..

FDC: In ce zona a Romaniei crezi ca se mananca cel mai bine?

AV: Categoric, in Maramures. E drept, e totul foarte gras, dar se rezolva cu cateva shot-uri de horinca. Garantat, nu vor exista probleme de digestie.

FDC: Iti plac experientele culinare noi? Te consideri gurmand?

AV: Nu prea. Pentru mine, mancarea este ca benzina cea mereu scumpita. Þi-o permiti mai greu decat americanii, dar esti fortat sa o cumperi.

FDC: Ai avut vreo experienta culinara neplacuta?

AV: Una? Hai sa-ti povestesc despre un bucatar indian care, dupa ce a prezentat intr-o emisiune cateva produse, ne-a dat sa gustam. Ne-a luat gura foc. Iar el s-a mirat si a spus ca pus condimente doar pe jumatatea cantitatii din reteta, ca pentru europeni.

FDC: Preferi sa mananci acasa sau la restaurant? Ai un restaurant favorit?

AV: Normal ca prefer sa mananc la restaurant. Ca asa, nu mai trebuie spalate vasele. Cat despre restaurantul meu favorit, nu-i fac reclama decat daca e pe bani.

FDC: Care a fost cea mai reusita vacanta a ta? Te-a incantat vreo specialitate culinara locala?

AV: Mi-a placut foarte mult Austria. Mancarea nu e extraordinara, doar buna. In schimb, o impacheteaza si te servesc de ti-e mai mare dragul.

FDC: Cum arata pentru tine o cina perfecta? Ambient, mancare, companie…

AV: Daca as spune: lumanari, muzica in surdina, flori pe masa… m-ar crede cineva? Recunosc, prefer ceva gatit in casa iar, dupa masa, un film vazut la calculator, cu sotia mea.

Doru Stãnculescu: „Daca plecam noi, se va alege praful!”
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Nu ºtiu de ce, dar cand am plecat spre locuinþa lui Doru Stãnculescu, pentru a-i lua interviul pe care il citiþi mai jos, tot drumul nu am avut in minte decat excepþionalul Cantec intre apele þãrii. Cu siguranþã, a fost ceva premonitoriu, pentru cã, la finalul dialogului nostru, Doru...

Irina Cojar, actrita a Teatrului National Bucuresti: Port pe umeri o uriasa mostenire culturala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

In atmosfera relaxata a vilei sale de la Mogosoaia, dialogul cu Irina Cojar poarta, inevitabil, semnul marii literaturi, a marii dramaturgii romanesti. Descendenta unei familii care a marcat, in timp, cultura romaneasca, actrita Teatrului National Bucuresti ni se destainuie, facandu-ne sa intelegem ca, fie teatru, fie aliment, totul trebuie sa...