Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

FRUTAROM partenerul ideal in materie de gust, sanatate si succes

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Fondata in 1933 , Frutarom este unul dintre cei mai importanti producatori de arome si mixuri de condimente din intreaga lume. Cu aproximativ 1500 angajati in Europa, SUA si Asia, compania dezvolta si produce mai mult de 2000 de produse, din peste 4000 de materii prime, pentru clienti din peste 120 tari. In Romania, Frutarom este prezenta din 1995, iar din 2007 este reprezentata de firma SC Alinda Ro SRL.

Cu 26 de centre de dezvoltare distribuite pe trei continente, compania demonstreaza, in fiecare zi, angajamentul de a oferi clientilor tot ce este mai bun. Prin cele 46 de birouri internationale de vanzari, Frutarom se asigura ca experienta si cunostintele acumulate ajung direct si rapid la clienti.

Totodata, compania este capabila de a reactiona rapid si flexibil la schimbarea obiceiurilor de consum, iar, prin intermediul unor produse inovatoare, de a satisface cele mai exigente gusturi ale consumatorilor. Toate acestea reprezinta o garantie a faptului ca preparatele vor fi acceptate de catre cel mai exigent consumator. In cadrul grupului international FRUTAROM, GEWURZMULLER si NESSE, utilizeaza experienta comuna a multor producatori de success la nivel mondial de arome si condimente.

Respectand standardele ridicate ale companiei, Frutarom are o gama completa de produse:
• Ierburi, condimente si mixuri de condimente
• Aditivi functionali
• Aditivi si condimente pentru peste
• Preparate din fructe, sosuri si condimente din gama “PICCANTOS “
• Ierburi si condimente, aditivi si marinate orga­nice – gama “ BIO “
• Arome dulci si picante / extracte din plante
• Culturi starter / Origanox – antioxitant natural

Produse fara E-uri, in Romania doar prin Frutarom
Intr-o lume in continua schimbare, in care oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de ceea ce consuma, atat ei, cat si copiii lor, specialistii grupului Frutarom vin in intampinarea cerintei consumatorilor cu o gama de produse (extracte de condimente, culturi starter si arome naturale) cu ajutorul carora se pot obtine, la nivel industrial, preparate din carne fara adaosul de aditivi, asa-numitele “produse fara E-uri“.

• Fara nitrat,
• Fara polifosfati,
• Fara coloranti,
• Fara MSG,
• Fara conservanti,
• Fara alergeni

Aceste mixuri de condimente si culturi starter se preteaza pentru toata gama de produse din carne: carnati si salamuri cud-uscate, salamuri si sunci fierte-afumate, cremwursti si parizere, precum si specialitati.

Principiul aplicat de specialistii Gewurzmuller, este folosirea extractelor de plante (cu un continut ridicat de nitrat) si a culturilor starter (microorga-nisme special selectionate ), pentru reducerea nitratului in nitrit care, in urma reactiei cu mioglobina, formeaza nitrozomioglobina – culoarea rosu-pal. Produsele obtinute au gust si aspect foarte placut, aratand asemanator cu produsele clasice.

Pentru evitarea procesului de oxidare a carnii, specialistii germani au dezvoltat si patentat un produs revolutionar numit ORIGANOX . Acesta este un extract natural din planta oregano, iar pentru obtinerea lui nu se foloseste niciun solvent sau produs chimic. Acest produs este sub forma de pulbere si are numeroase avantaje:

• este 100% natural,
• are un foarte bun rol antioxidant,
• este solubil in apa rece,
• este stabil si activ la tratament termic,
• cost redus, datorita unui dozaj foarte mic,
• gust neutru,
• aplicatii multiple, se poate folosi si in produsele clasice pentru o protectie suplimentara impotriva oxidarii.

Avantajul produselor din carne obtinute cu aceasta tehnologie este acela ca pot fi consumate de orice persoana, de la copii pana la varstnici fara nicio restrictie.
Incet, dar sigur, si consumatorii din Romania au nevoie de aceasta gama de produse premium si trebuie sa le satisfacem dorintele.

Informatii suplimentare despre condimentele, mixurile de condimente si culturi starter Gewurzmuller si Nesse puteti afla de la firma Alinda Ro, cu sediul in Bragadiru, Soseaua de Centrura Nr. 5-7, Jud. Ilfov, care este unic distribuitor in Romania.

Persoana de contact:
inginer tehnolog Marian Patrascu
tel: 021-369.31.77 / 78 /79
fax: 021-369.31.80

Importanța culorii și pigmenților naturali în laptele de vacă
Autor: Mircea Demeter  /   vineri, 29 martie 2019

Culoarea este unul dintre atributele care afectează percepția consumatorului asupra calității unui produs alimentar. Pe lângă aromă și textură, culoarea este considerată un atribut major, care contribuie la ideea generală de calitate. Prin urmare, în industria alimentară, evaluarea culorii a devenit o parte importantă a...

Aditivii naturali, soluții optime pentru procesarea cărnii
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 28 februarie 2019

Aditivii alimentari sunt utilizați pentru a facilita sau a completa o mare varietate de metode de producție alimentară. Cele două funcții de bază ale aditivilor sunt: ​​(1) să facă alimentele sigure prin conservarea lor, și (2), să facă alimentele să arate bine și să fie gustoase. În conformitate cu regula generală privind...