Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fsa reduce cantitatea de sare in 80 de categorii de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Food Standards Agency (FSA) a publicat o lista cu 80 de categorii de alimente in care va fi redusa cantitatea adaugata de sare pana in anul 2012, decizia facand parte din eforturile Agentiei de reducere a riscului de boli coronariene contractate ca urmare a alimentatiei necorespunzatoate. Potrivit specialistilor, aproximatix 75% din cantitatea de sare pe care o ingereaza o persoana este continuta deja in macarurile servite. Astfel, FSA isi propune sa reduca din cantitatea de sare continuta de alimentele cele mai des intalnite in meniul zilnic: paine, carne, cereale, pizza preparate ready meal sau snacksuri.Marea Britanie este un deschizator de drumuri pentru Europa in ceea ce priveste reducerea consumului de sare. Aceasta diminuare a cantitatii de sare ingerate salveaza deja vieti in Marea Britanie, a comentat Rosemary Hignett, reprezentant FSA.

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...