Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fsa reduce cantitatea de sare in 80 de categorii de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Food Standards Agency (FSA) a publicat o lista cu 80 de categorii de alimente in care va fi redusa cantitatea adaugata de sare pana in anul 2012, decizia facand parte din eforturile Agentiei de reducere a riscului de boli coronariene contractate ca urmare a alimentatiei necorespunzatoate. Potrivit specialistilor, aproximatix 75% din cantitatea de sare pe care o ingereaza o persoana este continuta deja in macarurile servite. Astfel, FSA isi propune sa reduca din cantitatea de sare continuta de alimentele cele mai des intalnite in meniul zilnic: paine, carne, cereale, pizza preparate ready meal sau snacksuri.Marea Britanie este un deschizator de drumuri pentru Europa in ceea ce priveste reducerea consumului de sare. Aceasta diminuare a cantitatii de sare ingerate salveaza deja vieti in Marea Britanie, a comentat Rosemary Hignett, reprezentant FSA.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...