Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fsa reduce cantitatea de sare in 80 de categorii de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Food Standards Agency (FSA) a publicat o lista cu 80 de categorii de alimente in care va fi redusa cantitatea adaugata de sare pana in anul 2012, decizia facand parte din eforturile Agentiei de reducere a riscului de boli coronariene contractate ca urmare a alimentatiei necorespunzatoate. Potrivit specialistilor, aproximatix 75% din cantitatea de sare pe care o ingereaza o persoana este continuta deja in macarurile servite. Astfel, FSA isi propune sa reduca din cantitatea de sare continuta de alimentele cele mai des intalnite in meniul zilnic: paine, carne, cereale, pizza preparate ready meal sau snacksuri.Marea Britanie este un deschizator de drumuri pentru Europa in ceea ce priveste reducerea consumului de sare. Aceasta diminuare a cantitatii de sare ingerate salveaza deja vieti in Marea Britanie, a comentat Rosemary Hignett, reprezentant FSA.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...