Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Fsa reduce cantitatea de sare in 80 de categorii de alimente

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Food Standards Agency (FSA) a publicat o lista cu 80 de categorii de alimente in care va fi redusa cantitatea adaugata de sare pana in anul 2012, decizia facand parte din eforturile Agentiei de reducere a riscului de boli coronariene contractate ca urmare a alimentatiei necorespunzatoate. Potrivit specialistilor, aproximatix 75% din cantitatea de sare pe care o ingereaza o persoana este continuta deja in macarurile servite. Astfel, FSA isi propune sa reduca din cantitatea de sare continuta de alimentele cele mai des intalnite in meniul zilnic: paine, carne, cereale, pizza preparate ready meal sau snacksuri.Marea Britanie este un deschizator de drumuri pentru Europa in ceea ce priveste reducerea consumului de sare. Aceasta diminuare a cantitatii de sare ingerate salveaza deja vieti in Marea Britanie, a comentat Rosemary Hignett, reprezentant FSA.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...