Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fsia: preturile alimentelor cresc la cel putin o luna dupa scumpirea euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, a declarat ca preturile la alimente vor creste dupa cel putin o luna de depreciere continua a leului, deoarece unii producatori si comercianti vor majora preturile cand vor ajunge la „profit zero”, relateaza Mediafax.ro.

Oficialul spune ca este fireasca majoarea preturilor in functie de deprecierea monedei nationale, in conditiile in care Romania importa 70 la suta carne, 80 la suta legume si fructe, 30 la suta lapte pentru procesare, 330.000 de tone de zahar brut din care se obtine zahar rafinat, ingrediente pentru industria carnii, bauturilor racoritoare, dulciurilor, conserve de legume si fructe.

Liderul sindical sustine ca Romania produce fructe si legume maximum trei luni pe an si importa lapte pentru ca cel autohton nu indeplineste criteriile europene. In luna decembrie, deprecierea monedei nationale s-a resimtit in preturi mai ales pe segmentul serviciilor, unde au avut loc scumpiri in medie cu 1,3%. Preturile produselor alimentare au urcat, de asemenea, cu 0,52%, dar produsele nealimentare s-au ieftinit cu 0,47%.

Moneda nationala a incheiat anul 2008 la un curs de referinta de 3,9852 lei/euro, in scadere cu 10,38% fata de prima cotatie valabila anul trecut, cand un euro valora 3,6102 lei.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...