Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fsia: preturile alimentelor cresc la cel putin o luna dupa scumpirea euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Presedintele Federatiei Sindicale din Industria Alimentara (FSIA), Dragos Frumosu, a declarat ca preturile la alimente vor creste dupa cel putin o luna de depreciere continua a leului, deoarece unii producatori si comercianti vor majora preturile cand vor ajunge la „profit zero”, relateaza Mediafax.ro.

Oficialul spune ca este fireasca majoarea preturilor in functie de deprecierea monedei nationale, in conditiile in care Romania importa 70 la suta carne, 80 la suta legume si fructe, 30 la suta lapte pentru procesare, 330.000 de tone de zahar brut din care se obtine zahar rafinat, ingrediente pentru industria carnii, bauturilor racoritoare, dulciurilor, conserve de legume si fructe.

Liderul sindical sustine ca Romania produce fructe si legume maximum trei luni pe an si importa lapte pentru ca cel autohton nu indeplineste criteriile europene. In luna decembrie, deprecierea monedei nationale s-a resimtit in preturi mai ales pe segmentul serviciilor, unde au avut loc scumpiri in medie cu 1,3%. Preturile produselor alimentare au urcat, de asemenea, cu 0,52%, dar produsele nealimentare s-au ieftinit cu 0,47%.

Moneda nationala a incheiat anul 2008 la un curs de referinta de 3,9852 lei/euro, in scadere cu 10,38% fata de prima cotatie valabila anul trecut, cand un euro valora 3,6102 lei.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...