Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuia cere desecretizarea retetelor pentru mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Libertatea.ro, Stelian Fuia, ministrul agriculturii, a declarat recent ca mancam mezeluri de o calitate indoielnica din cauza ca producatorii nu mai sunt obligati sa prezinte reteta. Din acest motiv, el a anuntat ca va introduce din nou aceasta certificare.

Pentru prima data dupa Revolutie, un ministru al agriculturii trage un semnal de alarma si spune pe fata ca romanii mananca mezeluri proaste sau de o calitate indoielnica, cu prea mult sorici si grasimi.

Mai mult, Stelian Fuia le cere producatorilor sa faca publice retetele acestor preparate. Anuntul lui vine la scurt timp dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a avertizat ca mezelurile contin multa apa, conservanti, carne proasta calitativ si tot felul de resturi.

Fara indoiala, cel mai mare dusman al acestor produse este profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, care a explicat in nenumarate randuri ca unele preparate din carne sunt foarte periculoase pentru sanatatea noastra, avand un continut ridicat de slanina si sorici, la care se adauga coloranti si conservanti (E-uri) precum nitratul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, carmin sau azorubina – aditivi care pot fi cancerigeni.

Potrivit lui Mencinicopschi, cele mai proaste mezeluri sunt parizerul, cremvustii, carnatii si salamurile.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...