Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuia cere desecretizarea retetelor pentru mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Libertatea.ro, Stelian Fuia, ministrul agriculturii, a declarat recent ca mancam mezeluri de o calitate indoielnica din cauza ca producatorii nu mai sunt obligati sa prezinte reteta. Din acest motiv, el a anuntat ca va introduce din nou aceasta certificare.

Pentru prima data dupa Revolutie, un ministru al agriculturii trage un semnal de alarma si spune pe fata ca romanii mananca mezeluri proaste sau de o calitate indoielnica, cu prea mult sorici si grasimi.

Mai mult, Stelian Fuia le cere producatorilor sa faca publice retetele acestor preparate. Anuntul lui vine la scurt timp dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a avertizat ca mezelurile contin multa apa, conservanti, carne proasta calitativ si tot felul de resturi.

Fara indoiala, cel mai mare dusman al acestor produse este profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, care a explicat in nenumarate randuri ca unele preparate din carne sunt foarte periculoase pentru sanatatea noastra, avand un continut ridicat de slanina si sorici, la care se adauga coloranti si conservanti (E-uri) precum nitratul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, carmin sau azorubina – aditivi care pot fi cancerigeni.

Potrivit lui Mencinicopschi, cele mai proaste mezeluri sunt parizerul, cremvustii, carnatii si salamurile.

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...

Audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) A demarat misiunea de audit din partea Comisiei Europene privind Pesta Porcină Africană (PPA). Aceasta este pentru a patra oară când experți europeni vizitează România, în ultimul an si jumătate, pe tema Pestei Porcine Africane.   Această misiune de audit vizează evaluarea modului în care au fost aplicate...