Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuia cere desecretizarea retetelor pentru mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Libertatea.ro, Stelian Fuia, ministrul agriculturii, a declarat recent ca mancam mezeluri de o calitate indoielnica din cauza ca producatorii nu mai sunt obligati sa prezinte reteta. Din acest motiv, el a anuntat ca va introduce din nou aceasta certificare.

Pentru prima data dupa Revolutie, un ministru al agriculturii trage un semnal de alarma si spune pe fata ca romanii mananca mezeluri proaste sau de o calitate indoielnica, cu prea mult sorici si grasimi.

Mai mult, Stelian Fuia le cere producatorilor sa faca publice retetele acestor preparate. Anuntul lui vine la scurt timp dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a avertizat ca mezelurile contin multa apa, conservanti, carne proasta calitativ si tot felul de resturi.

Fara indoiala, cel mai mare dusman al acestor produse este profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, care a explicat in nenumarate randuri ca unele preparate din carne sunt foarte periculoase pentru sanatatea noastra, avand un continut ridicat de slanina si sorici, la care se adauga coloranti si conservanti (E-uri) precum nitratul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, carmin sau azorubina – aditivi care pot fi cancerigeni.

Potrivit lui Mencinicopschi, cele mai proaste mezeluri sunt parizerul, cremvustii, carnatii si salamurile.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...