Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuia cere desecretizarea retetelor pentru mezeluri

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Libertatea.ro, Stelian Fuia, ministrul agriculturii, a declarat recent ca mancam mezeluri de o calitate indoielnica din cauza ca producatorii nu mai sunt obligati sa prezinte reteta. Din acest motiv, el a anuntat ca va introduce din nou aceasta certificare.

Pentru prima data dupa Revolutie, un ministru al agriculturii trage un semnal de alarma si spune pe fata ca romanii mananca mezeluri proaste sau de o calitate indoielnica, cu prea mult sorici si grasimi.

Mai mult, Stelian Fuia le cere producatorilor sa faca publice retetele acestor preparate. Anuntul lui vine la scurt timp dupa ce Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a avertizat ca mezelurile contin multa apa, conservanti, carne proasta calitativ si tot felul de resturi.

Fara indoiala, cel mai mare dusman al acestor produse este profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, care a explicat in nenumarate randuri ca unele preparate din carne sunt foarte periculoase pentru sanatatea noastra, avand un continut ridicat de slanina si sorici, la care se adauga coloranti si conservanti (E-uri) precum nitratul de sodiu, monoglutamatul de sodiu, carmin sau azorubina – aditivi care pot fi cancerigeni.

Potrivit lui Mencinicopschi, cele mai proaste mezeluri sunt parizerul, cremvustii, carnatii si salamurile.

APAR: Standarde diferite pentru produse cu denumire și ambalaj identic
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

Așa cum revista Meat.Milk amintea la finalul anului trecut, scandalul dublului standard al produselor comercializate în Uniunea Europeană e departe să se termine. Dovadă, și ultimele acțiuni, de o parte și de cealaltă, de pe întreg cuprinsul Europei unionale, atât din partea autorităților de la Bruxelles, al autorităților...

Can Pack Recycling: România va ajunge să nu mai aibă unde depozita gunoiul
Autor: meatmilk  /   joi, 15 martie 2018

(Comunicat) Coaliția pentru Economie Circulară (CERC) a solicitat Premierului Viorica Vasilica Dăncilă retragerea Proiectului de OUG privind regimul deșeurilor. Solicitarea a fost făcută în cadrul conferinței de presă, desfășurată ieri, 14 martie, la Hotel Athenee Palace Hilton. La conferință au fost prezenți specialiști de...