Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Furajele ieftine si cererea in crestere au urcat productia la carne in italia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia italiana de carne de pasare va creste in acest an cu 4%, in timp ce la carnea de porc cresterea va depasi 5% spun specialistii, citati de presa internationala. Daca anul 2009 a fost caracterizat printr-o performanta mai redusa a industriei carnii in ceea ce priveste volumul productiei, pentru acest an situatia este asteptata sa se imbunatateasca.

La carnea de porc se asteapta realizarea unei cresteri de 5,6% pe urmatorii cinci ani, de la 1,55 milioane de tone la 1,64 milioane tone in 2014. Productia este ajutata de preturile inca mici la cereale, iar riscurile pentru aceasta industrie sunt legate exact de o posibila crestere exploziva a preturilor furajelor.

De asemenea, se discuta tot mai des despre negocieri colective, ceea ce intareste puterea de negociere a fermierilor. Tot preturile reduse la furaje dar si valoarea mai slaba a euro sunt in favoarea producatorilor din industria italiana de pasari. Cresterea la acest capitol va fi de 3,9%, pana la 1,19 milioane de tone. Totusi, avand in vedere situatia economica existenta, prognozele specialistilor ar putea fi date peste cap.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...