Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Furajele ieftine si cererea in crestere au urcat productia la carne in italia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia italiana de carne de pasare va creste in acest an cu 4%, in timp ce la carnea de porc cresterea va depasi 5% spun specialistii, citati de presa internationala. Daca anul 2009 a fost caracterizat printr-o performanta mai redusa a industriei carnii in ceea ce priveste volumul productiei, pentru acest an situatia este asteptata sa se imbunatateasca.

La carnea de porc se asteapta realizarea unei cresteri de 5,6% pe urmatorii cinci ani, de la 1,55 milioane de tone la 1,64 milioane tone in 2014. Productia este ajutata de preturile inca mici la cereale, iar riscurile pentru aceasta industrie sunt legate exact de o posibila crestere exploziva a preturilor furajelor.

De asemenea, se discuta tot mai des despre negocieri colective, ceea ce intareste puterea de negociere a fermierilor. Tot preturile reduse la furaje dar si valoarea mai slaba a euro sunt in favoarea producatorilor din industria italiana de pasari. Cresterea la acest capitol va fi de 3,9%, pana la 1,19 milioane de tone. Totusi, avand in vedere situatia economica existenta, prognozele specialistilor ar putea fi date peste cap.

EDA, dezamăgită de limitarea Observatorului laptelui de către P.E.
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 23 mai 2018

Asociația Europeană a Producătorilor de Lactate (EDA) a declarat că regretă direcția adoptată de Comisia pentru agricultură a Parlamentului European (COMAGRI) prin votul privind raportul deputatului Herbert Dorfmann, acela care susținea întărirea rolului Observatorului laptelui. În opoziție, însă, parlamentarii europeni au votat...

Top-ul lunii aprilie al vizibilității în online a mărcilor de carne
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 mai 2018

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei TreeWorks, au dat publicitatii Top-ulvizibilitatii marcilor de carne si produse din carne, in online, pentru luna aprilie 2018.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai...