Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Furajele ieftine si cererea in crestere au urcat productia la carne in italia

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Productia italiana de carne de pasare va creste in acest an cu 4%, in timp ce la carnea de porc cresterea va depasi 5% spun specialistii, citati de presa internationala. Daca anul 2009 a fost caracterizat printr-o performanta mai redusa a industriei carnii in ceea ce priveste volumul productiei, pentru acest an situatia este asteptata sa se imbunatateasca.

La carnea de porc se asteapta realizarea unei cresteri de 5,6% pe urmatorii cinci ani, de la 1,55 milioane de tone la 1,64 milioane tone in 2014. Productia este ajutata de preturile inca mici la cereale, iar riscurile pentru aceasta industrie sunt legate exact de o posibila crestere exploziva a preturilor furajelor.

De asemenea, se discuta tot mai des despre negocieri colective, ceea ce intareste puterea de negociere a fermierilor. Tot preturile reduse la furaje dar si valoarea mai slaba a euro sunt in favoarea producatorilor din industria italiana de pasari. Cresterea la acest capitol va fi de 3,9%, pana la 1,19 milioane de tone. Totusi, avand in vedere situatia economica existenta, prognozele specialistilor ar putea fi date peste cap.

Perutnina Ptuj România, preluată de MHP SE-Cipru
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat C.C.) Consiliul Concurenței analizează operațiunea prin care grupul MHP SE (Cipru) preia Perutnina Ptuj d.d. (Slovenia) și, implicit, Perutnina România SRL.   Grupul MHP SE are ca obiect de activitate comercializarea produselor din carne de pasăre. În România, MHP SE obține venituri din vânzarea produselor din carne...

INSSE: Valoarea producţiei agricole pe macroregiuni, în anul 2017 (Date definitive)
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Indicele producţiei ramurii agricole în anul 2017 faţă de anul 2016 a fost 112,5% pe total, 119,5% la producţia vegetală şi 99,6% la producţia animală.   În ceea ce priveşte valoarea serviciilor agricole, aceasta este în general nesemnificativă, în anul 2017 contribuind cu numai 1,2% la valoarea producţiei...