Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuziunea Campofrio-Smithfield, aprobata de actionari

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Actionarii grupului spaniol Campofrio, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de mezeluri, si cei ai companiei Smithfield Foods, filiala europeana a gigantului american Smithfield, au aprobat fuziunea dintre cele doua companii, in urma careia va lua nastere cel mai mare producator european de carne, informeaza presa internationala.

Potrivit estimarilor din piata, noua entitate va avea vanzari de aproximativ trei milioane de dolari. Compania, care va fi lider de piata in tari ca Spania, Franta, Portugalia si Olanda, va avea o prezenta puternica in Romania, Germania, Italia, Belgia si Marea Britanie.
Campofrio va emite noi actiuni pentru grupul american, care isi va majora prezenta in cadrul firmei spaniole.

Desi listat la bursa, Campofrio este, in mare parte, o afacere de familie, din care Smithfiled detine acum 23%. In ultimul an, Campofrio a raportat profituri de 32,2 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de anul anterior, si vanzari mai mari cu 12%, pana la 968 milioane de euro. Compania Campofrio este prezenta in Romania din anul 1998, cand a achizitionat firma Tabco din Tulcea. Firma a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de pana la 40 milioane de euro si un profit EBITDA de aproximativ 4,5 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Gordon prod va accentua promovarea produselor ready meal
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Societatea Gordon Prod S.R.L. a fost infiintata in anul 1993 cu capital 100% romanesc si a inceput activitatea in 1994 cu productia de lactate, trecand ulterior si la procesarea carnii. Gama de produse si capacitatea de productie au fost largite de la an la an tinand cont de interesul pietei fata de produsele marca Gordon. Datorita...

Noi oportunitati pentru sectorul carnii de pasare din sua
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, intrarea Mexicului si Canadei in parteneriatul Trans Pacific (TPP) ar putea aduce oportunitati producatorilor de carne de pasare din SUA daca negocierile vor fi facute corect, sustin leaderii industriei. Vorbind in cadrul unei sesiuni publice despre investigarea Comisiei Internationale de Comert din SUA in...