Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Fuziunea Campofrio-Smithfield, aprobata de actionari

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Actionarii grupului spaniol Campofrio, unul dintre cei mai importanti producatori europeni de mezeluri, si cei ai companiei Smithfield Foods, filiala europeana a gigantului american Smithfield, au aprobat fuziunea dintre cele doua companii, in urma careia va lua nastere cel mai mare producator european de carne, informeaza presa internationala.

Potrivit estimarilor din piata, noua entitate va avea vanzari de aproximativ trei milioane de dolari. Compania, care va fi lider de piata in tari ca Spania, Franta, Portugalia si Olanda, va avea o prezenta puternica in Romania, Germania, Italia, Belgia si Marea Britanie.
Campofrio va emite noi actiuni pentru grupul american, care isi va majora prezenta in cadrul firmei spaniole.

Desi listat la bursa, Campofrio este, in mare parte, o afacere de familie, din care Smithfiled detine acum 23%. In ultimul an, Campofrio a raportat profituri de 32,2 milioane de euro, in crestere cu 7% fata de anul anterior, si vanzari mai mari cu 12%, pana la 968 milioane de euro. Compania Campofrio este prezenta in Romania din anul 1998, cand a achizitionat firma Tabco din Tulcea. Firma a realizat, anul trecut, o cifra de afaceri de pana la 40 milioane de euro si un profit EBITDA de aproximativ 4,5 milioane de euro, potrivit datelor companiei.

Aprovizionarea cu carne de porc, o noua problema globala
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Potrivit GlobalMeatnews.com, fermierii crescatori de porci avertizeaza consumatorii asupra unui deficit de carne de porc pentru anul viitor. Dupa cum informeaza Asociatia Nationala a Crescatorilor de Porci din Marea Britanie deficitul in hrana pentru porci a fost cauzat de conditiile dezastruoase de crestere si recoltare care au inflationat...

Program de imbunatatire a nucleului genetic la pic romania
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 30 ianuarie 2013

Dupa cum informeaza recolta.eu, PIC Romania, parte a grupului britanic Genus, lider mondial in genetica si ameliorarea animala, a demarat un nou program de accelerare a progresului genetic in fermele partenere, prin activarea unei conexiuni permanente cu nucleul genetic APEX, din SUA. Acest nucleu genetic, devenit functional din anul 2009 si a...