Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Gabriela Țăranu-Prima Nova: În loc să facem afaceri, am devenit recuperatori!

Autor: Maria Demetriadmarți, 28 iunie, 2016

Gabriela Ilisei Ţăranu, administrator şi acţionar al companiei Prima Nova din Că­lăraşi, societate activă în domeniul creşterilor puilor de carne, spune că de câţiva ani nu a mai putut să crească producţia din cauza faptului că nu poate recupera banii de la mai mulţi parteneri de afaceri.

 

„Eu ca proprietar de firmă şi ca inginer zootehnist, nu pot să-mi practic efectiv meseria pentru că m-am transformat în recuperator de bani. Lucrurile funcţionează cu o mare neseriozitate din partea unor parteneri români şi străini.

 

Nu există contracte care să fie vala­bile, nu ai siguranţa că încasezi documentele de plată şi nu există instanţă care să-ţi dea drep­tate deşi practic ai dreptatea în mână”, a declarat antreprenoarea în cadrul conferinţei „Ca­pitalul privat românesc – o şansă pentru dez­voltarea economică a României”, orga­ni­zată de ZF împreună cu Banca Transilvania la Constanţa.

Managementul unei crize de presă
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 ianuarie 2018

Nicio companie nu este imună la atacurile reputaționale transmise prin presă sau prin intermediul rețelelor sociale, determinând crize care pot izbucni în numeroase moduri și care pot fi amplificate de nenumărate surse. Ultima situație de acest gen a implicat compania Lactalis-România, la finalul anului trecut. Din fericire, pe plan...

MMACA: Utilizarea preferințelor tarifare în Acordul economic UE-Canada
Autor: meatmilk  /   vineri, 15 decembrie 2017

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a întocmit o ”Notă privind utilizarea preferințelor tarifare prevăzute în Acordul economic și comercial cuprinzător dintre Uniunea Europeană, pe de o parte, și Canada, pe de altă parte (CETA)”.   Documentul este destinat companiilor care doresc să profite de...