Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Gainile, pe internet

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Cel putin pe paginile autohtone de internet, informatiile despre puii de gaina sau despre gaini in general se gasesc foarte fragmentat. Cel mai mult discuta pasionatii aviculturii, fie pe forumuri, fie pe bloguri. Este mai usor sa gasesti informatii despre gainile de rasa (preturi, disponibilitate etc.) decat despre cele crescute pentru carne.

|www.gainiderasa.ro|
Este site-ul web detinut de familia de crescatori de pasari Floca, din Sibiu. Site-ul contine, in primul rand, o sectiune impresionanta cu fotografii ale pasarilor crescute in gospodaria sotilor Floca, atat gaini, cat si gaste. In plus, cate o sectiune dedicata fiecarei rase in parte prezinta detalii privind fiecare tip de rasa: combatante, grele, mixte, usoare si de ornament. Site-ul incadreaza fiecare rasa in categorie si arata detalii legate de origine, culoare si productie de oua. In plus, sunt prezentate si cateva detalii despre prepelite. Mai mult, acesta functioneaza si ca ”magazin” de profil, avand oferta pentru oua de gaini de rasa.

|www.thepoultrysite.com|
Site-ul este dedicat industriei globale de crestere a pasarilor. Informatiile disponibile sunt structurate atat dupa genul de pasare (gaini ouatoare sau de carne, curcani, rate, porumbei etc.), cat si dupa subiect (companii, igiena, produse, echipamente pentru crescatorie etc.). Utilizatorul are posibilitatea de a se abona la un newsletter saptamanal, furnizat gratuit. In plus, accesul la forum se poate dovedi de-a dreptul folositor, furnizand adesea raspunsuri mai punctuale decat orice carte de specialitate. La fel de utile pot fi si ghidurile publicate la sectiunea ”technical information” (informatii tehnice), care prezinta cititorului informatii despre gripa aviara, sanatatea pasarilor, calitatea oualor sau tratamente pentru diverse boli.

|www.desprepui.ro|
Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR) este o asociatie cu caracter profesional constituita in anul 1993, cu scopul realizarii unitatii organizatorice a crescatorilor de pasari din Romania. Uniunea nu se implica in relatiile comerciale dintre membrii sai, ci are ca scop reprezentarea intereselor profesionale ale crescatorilor de pasari din Romania in fata organismelor interne si internationale, realizarea unor activitati profesionale, tehnice si economice de interes comun al membrilor in scopul desfasurarii unei activitati profitabile pentru membrii sai, realizarea unitatii crescatorilor de pasari din Romania cu specificitate de productie, colaborare in probleme organizatorice, administrative, tehnico-economice si stiintifice in vederea desfasurarii acti-vitatii membrilor uniunii la un nivel competitiv. Pe site-ul www.desprepui.ro, puteti gasi legislatia europeana cu privire la cresterea pasarilor, informatii despre siguranta alimentara impusa in unitatile de prelucrare a carnii de pasare, dar si date ce privesc consumatorul: valori nutritionale, ”dictionarul puiului” sau informatii despre ce inseamna consumul de oua pentru organismul uman.

|www.fonduri-euro.ro/ferma_gaini_info.html|
Fermierii care vor sa infiinteze o ferma de gaini pot oricand sa consulte masurile de sprijinire a sectorului oferite de Uniunea Europeana. Astfel, site-ul www.fonduri-euro.ro prezinta informatiile necesare pentru obtinerea finantarilor europene pe acest segment. Potrivit datelor disponibile, in perioada 2010-2013, valoarea maxima eligibila a unui proiect pe acest segment este de 4 milioane de euro, iar ponderea sprijinului nerambursabil va fi de 40% si nu va depasi 1,6 milioane de euro. Site-ul prezinta criteriile de selectie pentru proiectele de infiintare a fermei, cerintele si obiectivele unei astfel de investitii.

Site-uri utile
Autor: Meat MIlk  /   miercuri, 17 aprilie 2013

http://www.acbcr.ro/   Portalul Asociaţiei Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România atinge şi dezbate, în principal, nevoia unei strategii naţionale pe termen lung, în acest domeniu, ineficienţa şi inconsecvenţa  unor măsuri de sprijin pentru agricultură şi adaptarea greoaie a fermierilor români la condiţiile...

InfoWeb-Ediția 23
Autor: Meat MIlk  /   joi, 28 februarie 2013

http://www.veterinarypharmacon.com/docs/507-Vet.drug-1-2010-6.pdf   Portalul aduce profesioniştilor din domeniul sanitar-veterinar un eficient Ghid de calcule uzuale pentru practicianul veterinar. Informaţiile vin în întâmpinarea celor interesaţi îndeosebi cu calcule uzuale în medicina veterinară. De corectitudinea acestor...