Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galactic introduce o solutie de reducere a sarii pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Galactic din Bruxelles introduce un nou ingredient care permite reducerea sarii din produsele procesate din carne, fara a impieta caracteristicile functionale, scrie presa internationala.

Reducerea sarii este o sarcina majora pentru sectorul alimentar. Consumul mediu de sare –clorura de sodiu– al adultilor este de 11g pe zi, dar guvernele recomanda nu mai mult de 6g. Unele campanii de sanatate vorbesc chiar de un maxim de 5g. In Marea Britanie, Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor (FSA) a stabilit o tinta voluntara a continutului de sare in toate tipurile de mezeluri de 1,5g per 100g.

Noua solutie a Galactic, numita Promeat Plus, poate fi utilizata in produsele de carne cu sau fara saramura. De exemplu, ea poate permite reducerea sarii din Frankfurteri cu pana la 40%. In timp ce multe tehnologii care ajuta la reducerea sarii se concentreaza pe implicatiile privind aromele, Galactic, care produce toti ingredientii sai prin fermentarea naturala a zaharului, spune ca a abordat de asemenea si textura, culoarea si valabilitatea. Promeat Plus poate fi adaptat cerintelor specifice ale clientului, declara compania producatoare. Este disponibil in prezent in Scandinavia, Benelux si Franta; se asteapta ca noi tari sa intre pe lista in viitorul apropiat.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...