Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galactic introduce o solutie de reducere a sarii pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Galactic din Bruxelles introduce un nou ingredient care permite reducerea sarii din produsele procesate din carne, fara a impieta caracteristicile functionale, scrie presa internationala.

Reducerea sarii este o sarcina majora pentru sectorul alimentar. Consumul mediu de sare –clorura de sodiu– al adultilor este de 11g pe zi, dar guvernele recomanda nu mai mult de 6g. Unele campanii de sanatate vorbesc chiar de un maxim de 5g. In Marea Britanie, Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor (FSA) a stabilit o tinta voluntara a continutului de sare in toate tipurile de mezeluri de 1,5g per 100g.

Noua solutie a Galactic, numita Promeat Plus, poate fi utilizata in produsele de carne cu sau fara saramura. De exemplu, ea poate permite reducerea sarii din Frankfurteri cu pana la 40%. In timp ce multe tehnologii care ajuta la reducerea sarii se concentreaza pe implicatiile privind aromele, Galactic, care produce toti ingredientii sai prin fermentarea naturala a zaharului, spune ca a abordat de asemenea si textura, culoarea si valabilitatea. Promeat Plus poate fi adaptat cerintelor specifice ale clientului, declara compania producatoare. Este disponibil in prezent in Scandinavia, Benelux si Franta; se asteapta ca noi tari sa intre pe lista in viitorul apropiat.

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...