Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galactic introduce o solutie de reducere a sarii pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Galactic din Bruxelles introduce un nou ingredient care permite reducerea sarii din produsele procesate din carne, fara a impieta caracteristicile functionale, scrie presa internationala.

Reducerea sarii este o sarcina majora pentru sectorul alimentar. Consumul mediu de sare –clorura de sodiu– al adultilor este de 11g pe zi, dar guvernele recomanda nu mai mult de 6g. Unele campanii de sanatate vorbesc chiar de un maxim de 5g. In Marea Britanie, Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor (FSA) a stabilit o tinta voluntara a continutului de sare in toate tipurile de mezeluri de 1,5g per 100g.

Noua solutie a Galactic, numita Promeat Plus, poate fi utilizata in produsele de carne cu sau fara saramura. De exemplu, ea poate permite reducerea sarii din Frankfurteri cu pana la 40%. In timp ce multe tehnologii care ajuta la reducerea sarii se concentreaza pe implicatiile privind aromele, Galactic, care produce toti ingredientii sai prin fermentarea naturala a zaharului, spune ca a abordat de asemenea si textura, culoarea si valabilitatea. Promeat Plus poate fi adaptat cerintelor specifice ale clientului, declara compania producatoare. Este disponibil in prezent in Scandinavia, Benelux si Franta; se asteapta ca noi tari sa intre pe lista in viitorul apropiat.

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...