Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galactic introduce o solutie de reducere a sarii pentru carne

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Compania Galactic din Bruxelles introduce un nou ingredient care permite reducerea sarii din produsele procesate din carne, fara a impieta caracteristicile functionale, scrie presa internationala.

Reducerea sarii este o sarcina majora pentru sectorul alimentar. Consumul mediu de sare –clorura de sodiu– al adultilor este de 11g pe zi, dar guvernele recomanda nu mai mult de 6g. Unele campanii de sanatate vorbesc chiar de un maxim de 5g. In Marea Britanie, Autoritatea pentru Siguranta Alimentelor (FSA) a stabilit o tinta voluntara a continutului de sare in toate tipurile de mezeluri de 1,5g per 100g.

Noua solutie a Galactic, numita Promeat Plus, poate fi utilizata in produsele de carne cu sau fara saramura. De exemplu, ea poate permite reducerea sarii din Frankfurteri cu pana la 40%. In timp ce multe tehnologii care ajuta la reducerea sarii se concentreaza pe implicatiile privind aromele, Galactic, care produce toti ingredientii sai prin fermentarea naturala a zaharului, spune ca a abordat de asemenea si textura, culoarea si valabilitatea. Promeat Plus poate fi adaptat cerintelor specifice ale clientului, declara compania producatoare. Este disponibil in prezent in Scandinavia, Benelux si Franta; se asteapta ca noi tari sa intre pe lista in viitorul apropiat.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...