Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Galli Gallo: 2 milioane de euro într-o staţie de incubare a ouălor de curcă

Autor: Meat MIlkmiercuri, 2 iulie, 2014

O companie din grupul Galli Gallo, controlat de omul de afaceri Cătălin Muntean, a investit două milioane de euro într-o staţie de incubare de pui de curcă. Capacitatea staţiei este de 3,3 milioane de ouă de curcă anual, investitorul propunându-şi să producă pui de curcă atât pentru fermele Galli Gallo, cât şi pentru colaboratori interni şi externi. Potrivit administratorilor grupului de firme, investiţia este unică atât în România, cât şi în sud-estul Europei, informează Bună ziua Brașov

Grupul cu sediul în oraşul Codlea, cel mai mare producător de carne de curcan din România sub brandul Peneş Curcanul, speră să îşi majoreze anul acesta afacerile, deşi se află în insolvenţă. Potrivit reprezentanţilor conducerii companiei, Galli Gallo şi-a programat anul acesta un business de 35 de milioane de euro, peste nivelul de 30 de milioane de euro atins anul trecut. Galli Gallo a intrat în insolvenţă în septembrie 2013 la cererea sa şi se află încă în perioada de observaţie, după ce a contestat tabelul preliminar al creanţelor.
Producătorul vrea ca până la finele anului să producă la toată capacitatea şi să exporte pe alte trei noi pieţe. Din grup mai fac parte SC Broilerom SRL, SC Avicola Codlea&Partenerii şi SC Romad SRL. „Activitatea noastră este în creştere în momentul de faţă. Abatorul sacrifică la 80% din capacitate, cu posibilitatea de creştere ca urmare a sărbătorilor pascale. De asemenea, în cele patru ferme ale grupului sunt 450.000 de efective”, spun reprezentanţii companiei.
Producătorul deţine la Codlea un abator proiectat la o capacitate de sacrificare de 15.000 de tone pe an, pe care l-a inaugurat în 2010, şi patru ferme de creştere cu o capacitate de circa 1,5 milioane de capete anual. Investiţia companiei în ferme de creştere a curcanilor, logistică, distribuţie, abatorizare se cifrează la peste 25 de milioane de euro.(Mai multe, pe www.bzb.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...